StoryEditorOCM
Crna kronikaVATRENA ŠPICA

Pucnjava usred dana digla na noge Kaštelane: ispred kafića na rivi sukobila se grupa muškaraca, među njima je bio i poznati lik iz krim miljea

1. listopada 2022. - 15:46

U subotu u rano poslijepodne mještane Kaštel Lukšića uznemirila je pucnjava koja je odjeknula usred dana. Neposredno nakon toga proširila se priča kako je do nje došlo u sukobu poznatih lica iz krim miljea.

Među njima je bila i osoba koja je do sada više puta bila meta napada vatrenim oružjem, a pojavljuje se kao počinitelj više kaznenih djela pa tako i krvnih delikata. Uplašeni očevici su iz tog razloga odmah obavijestili policiju, ali i nas u redakciji.

Iz PU splitsko-dalmatinske dobili smo potvrdu da su dobili dojavu o pucnjavi.

-  U subotu oko 13.30 sati zaprimili smo dojavu kako se u blizini ugostiteljskog objekta u Kaštel Lukšiću čuo pucanj. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja.

image
Joško Ponoš/Cropix

Utvrđeno je kako je ispred ugostiteljskog objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira između nekoliko za sada nepoznatih osoba koje su se udaljile prije dolaska policije. Na mjestu događaja nisu pronađeni trgovi korištenja vatrenog oružja, nema oštećenja imovine, niti ozlijeđenih osoba.

Prema prvim informacijama koje smo prikupili na terenu moguće je da je netko od sudionika narušavanja javnog reda i mira pucao iz  start pištolja. U tijeku je kriminalističko istraživanje navedenog događaja - naveli su u službenoj informaciji.

Sukob se dogodio ispred jednog od popularnijih lokala na kaštelanskoj rivi tako da ne bi trebalo biti problema sa pronalaženjem svjedoka koji službenim osobama mogu prepričati što su vidjeli. Upravo je iz kruga gostiju kafića do nas došla verzija o sukobu poznatih pripadnika podzemlja Splita i okolice.

Međutim, iz policijskog priopćenja bi se dalo zaključiti kako s njima nisu razgovarali gosti kafića koji su vidjeli sudionike nereda. Ipak, činjenica je da je njihovo istraživanje još u tijeku, a po okončanju policijske obrade utvrdit će se jesu li mještani opravdano bili uznemireni dojavom im se usred dana pod prozorima odvijaju sukobi osoba s dosjeom.

Ili će se pokazati kako se zaista pucalo iz signalnog tzv. start pištolja. On ima široku namjenu od zabave do treninga i spada u nepirotehnička sredstva koja se mogu kupiti bez posebne dozvole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2022 17:29