StoryEditor

Prvo ročište u postupku protiv Paravinje 1. ožujka

Piše PSD.
21. veljače 2012. - 18:24

Sutkinja Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikolac za 1. ožujka ove godine zakazala je glavnu raspravu u sudskom postupku protiv Dragana Paravinje kojeg optužnica ŽDO-a Šibenik tereti za teško ubojstvo Antonije Bilić i dva pokušaja silovanja.

Sudsko vijeće na prvom će ročištu odlučiti hoće li suđenje biti otvoreno za javnost ili će se, imajući u vidu maloljetnost drniške maturantice koja je na čikolskom mostu poljednji put viđena u lipnju prošle godine, iz raspravne dvorane isključiti javnost.

- U načelu ima stavova i za i protiv otvaranja postupka javnosti, no obrana će se zalagati da suđenje bude otvoreno za javnost. Budući da je konačna odluka na samom Vijeću, u ovom trenutku je bespredmetno bilo što više govoriti -kazao je Paravinjin odvjetnik Branko Baica koji je tek danas po prvi put posjetio svog branjenika nakon što je 16. veljače dovezen u šibenski zatvor iz bosanskohercegovačkog kazneno-popravnog zatvora Tunjice kod Banja Luke.

Na njegovo se ponovno izručenje Hrvatskoj čekalo od 21. prosinca prošle godine kada je rješenje o privremenom izručenju potpisao Bariša Čolak, ministar pravde BiH. Vijeće Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, inače, 22. prosinca potvrdilo je prvostupanjsku presudu Osnovnog suda u Sokocu kojom je Paravinja proglašen krivim zbog pokušaja silovanja na Palama prije 10 godina te je osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine i 10 mjeseci.

Marina Jurković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 09:07