StoryEditor
Crna kronikazavršeno suđenje

Prošao kroz crveno i autom ubio ženu koja je nepropisno prelazila cestu. Sada ide u zatvor, ali odgovornost za stravičnu nesreću ne priznaje: ‘Žao mi je, ali nisam kriv‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
17. veljače 2022. - 10:50

Zbog prometne nesreće koju je 16. rujna 2019. skrivio u zagrebačkoj Bauerovoj ulici prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, nakon čega je vozilom usmrtio pješakinju koja je nepropisno prelazila kolnik, na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je na tri godine i devet mjeseci osuđen doktor veterine Hrvoje S. (40).

Ujedno mora platiti 15.410 kuna troškova, a kao olakotnu okolnost sud mu je uzeo njegovu raniju neosuđivanost i doprinos pokojne nesreći jer je prelazila kolnik na mjestu gdje nije pješački prijelaz, javlja Jutarnji list.

image
Nesreća u Zagrebu, u Bauerovoj
Arhiva Jutarnji list

- Žaljenje koje je iskazao na sudu nema utjecaj na odmjeravanje kazne pokraj činjenice da je nekritičan prema svom postupanju i ne smatra se nimalo odgovornim - rekla je sutkinja.

- Ne smatram se krivim. Neizmjerno mi je žao zbog ovog događaja, kao i pokojne Vesne M., ali ja svojom vožnjom nisam utjecao na događaj. Nisam vozio brzo i obraćao sam pažnju na promet. Krećući se Bauerovom te dolaskom do križanja sa Zvonimirovom, na semaforu je bilo upaljeno zeleno svjetlo. Ušao sam u raskrižje i uočio da se jedno vozilo namjerava uključiti u promet izlazeći s parkirališnog mjesta pa sam skrenuo u lijevu traku. Trenutak naleta na pješakinju ne znam objasniti i moram reći da nisam očekivao da bi na tom mjestu pješak mogao prelaziti. Odmah sam stao, pozvana je Hitna, a na mjesto nesreće došle su kćeri Vesne M. kojima sam se ispričao. Nakon što je gospođa preminula, moja majka je otišla njezinoj obitelji ispričati se u ime cijele moje obitelji - rekao je optuženi vozač sutkinji.

Odgovarajući na pitanja branitelja, dodao je i da su mu kćeri pokojne rekle da ga "ne smatraju krivim za nesreću jer da su one svojoj majci govorile da ne ide toliko puta gore-dolje i onda s druge strane ceste do svoga auta".

image
Nesreća u Zagrebu, u Bauerovoj
Arhiva Jutarnji list

I dok je njegov suvozač na sudu također tvrdio da su prošli kroz zeleno, druga svjedokinja koja se u jednom trenutku kretala paralelno s njegovim vozilom, ustvrdila je suprotno. Odnosno, tvrdi kako je ona stala, a on projurio kroz crveno. Trenutak jezivog naleta snimila je obližnja nadzorna kamera, a s obzirom na to da se ne vidi sporni semafor, prometni vještak je rekao da je vjerojatniji bio prolazak kroz crveno nego kroz zeleno, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. kolovoz 2022 18:43