StoryEditor

Pronašli mu automatsko oružje i eksploziv: vlasnik se brani da je iz Osijeka vozio da ga preda policiji u Zagrebu

Piše PSD.
23. travnja 2014. - 17:28
Na autocesti A3 policijski službenici mobilne jedinice Ravnateljstva policije zaustavili su osobni automobil, osječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji muškarac. Kao putnici u automobilu nalazili su se 35-godišnjak i 27-godišnjakinja.

Policajci sui na zadnjem sjedištu automobila uočili putnu torbu s oružjem, te su vozilo zadržali dok nisu dobili nalog Županijskog suda u Sisku i obavili pretragu zaustavljenoga utomobila. U pretrazi je pronađena automatska puška s pripadajućim spremnikom i 13 komada streljiva, 200 grama eksploziva, dvije kapisle, 27 cm sporogorećeg štapina i dvije ručne bombe, stoji u jučerašnjem priopćenju srijedu sisačke policije o događaju koji se zbio još pršlog tjedna, u petak, 18. travnja.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da oružje pripada 35-godišnjem muškarcu s područja Osijeka. Policijski službenici su oružje oduzeli, a protiv 35-godišnjeg Osječanina je podnesena kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Doznajemo kako se Osječanin brani da je vozilo vozio u Zagreb, sa željom da ga tamo preda policiji, jer mu je nekako nezgodno bilo automatsku pušku, streljivo, eksploziv i bombe predavati policiji u Osijeku.

M. Pi.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2021 01:23