StoryEditor
Crna kronikaMARIJO POPOVIĆ

Prljava kampanja samo tri dana prije izbora, u blizini Thompsonovog kafića razbijeno staklo na vozilu Ujedinjene desnice: ‘Ovo je samo još jedan od napada na nas...‘

Piše Marija Vuković
13. svibnja 2021. - 18:47

U četvrtak nešto prije 17 sati na adresi Žnjanska ulica 4 došlo je do razbijanja stakla na kombiju. Naime, prednje vjetrobransko staklo razbijeno je tijekom vožnje. 

Možda ovo i ne bi bilo toliko zanimljivo da spomenuti kombi na sebi nije imao političke oznake Ujedinjene desnice koju na lokalnim izborima za Split zastupa Marijo Popović

O incidentu smo razgovarali s jednim od članova koalicije, Josipom Kusićem koji nam je rekao kako je u tijeku vožnje njegovom kolegi, čini se, iz čista mira u vjetrobransko staklo doletio neki predmet koji je staklo i razbio. 

- Možemo mi biti različite naravi, ali svi koji djeluju politički su sada na terenu i ovakve se stvari ne smiju dopuštati. To se dogodilo nasred ceste, mogao je poginuti ili ozlijediti nekoga u vozilu pored. Mi smo odmah pozvali policiju i okupili se tu - kazao je te dodao kako je u tom trenutku za volanom bio Jakoslav Rojnica koji tri godine svojega života proveo kao politički zatvorenik na Golom otoku. Iako ne vjeruju da je napad nužno bio upućen Rojnici, smatraju kako je to važno napomenuti. 

- Možda je to bio kamen, možda čaša ili pepeljara, ne znamo. To se dogodilo blizu Thompsonovog kafića - pojašnjava. 

Iz splitske policije potvrdili su nam kako su oko 17,30 sati zaprimili dojavu nakon koje su izašli na teren i obavili očevid. Srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala je samo materijalna šteta na vjetrobranskom staklu kombija. 

Kandidat za poteštata ove koalicije koja se sastoji od Hrvatske stranke prava, Hrvatskih suverenisti, Hrvatske konzervativne stranke i Hrasta nije bio za volanom, ali je za Slobodnu Dalmaciju objasnio tijek incidenta. 

- Ovo je samo nastavak napada na nas koje dobivamo do početka kampanje, još jedan primitivni i vandalski napad. Ne znam što bih rekao. Svakodnevno nam šaraju plakate i šalju poruke s prijetnjama, ali sada ovo učiniti u vožnji… Ugrožen je život osobe koja vozi, ja to ne bih napravio ni najvećem neprijatelju - rekao nam je Popović koji naglašava kako ne zna tko bi mogao stajati iza ovoga, ali čvrsto vjeruje kako su njihovi politički neprijatelji primijetili da su ojačali zbog čega im žele zagorčati kampanju. 

- Nas ovo neće zaustaviti jer i dalje želimo doći do naših sugrađana - kratko je dodao za kraj. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 07:00