StoryEditor
Crna kronikaozlijedili pet osoba

Privedeni huligani koji su mlatili Srbe kod Knina dok su gledali utakmicu Crvene zvezde: identificirani svi maskirani napadači, prijeti im do pet godina zatvora!

28. kolovoza 2019. - 01:02

Policija je jučer, kako doznaje Slobodna Dalmacija iz dva neovisna izvora, privela više osoba za koje sumnjaju da su sudjelovali u napadu na goste lokala "Petko" u Uzdolju kod Knina, koji su u srijedu 21. kolovoza gledali nogometnu utakmicu između Crvene zvezde i Young Boysa.

Prema istim izvorima, priveden je dio napadača dok se za ostalima, koji su navodno također identificirani, još intenzivno traga.

Prema riječima Marice Kosor, glasnogovornice PU šibensko-kninske, istina je da je u tijeku intenzivno kriminalističko istraživanje vezano uz taj događaj koje je obuhvatilo više osoba, no ono nije dovršeno.

- U skladu sa opsegom i intenzivnošću istraživanja, u prostorije krim-policije dovodimo i privodimo osobe, obavljamo informativne razgovore i nad njima provodimo kriminalističko istraživanje, što je posve normalno. Međutim, moram kazati da kriminalističko istraživanje nije dovršeno - istaknula je Kosor.

Policija je, inače, nakon konzultacija sa Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku događaj od 21. kolovoza kada je oko 22.30 sati grupa maskiranih osoba upala u lokal "Petko" u Uzdolju okvalificirala kao kazneno djelo izazivanja nereda iz članka 324. stavak 2. Kaznenog zakona.

S obzirom na to da su te večeri napadači, osim uništavanja inventara, fizički napali veći broj gostiju koji su gledali nogometnu utakmicu Crvene Zvezde i Young Boysa te pri tom ozlijedili pet osoba, prijeti im kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Članak 324. st. 2. KZ izrijekom navodi da će takva kazna biti izrečena ukoliko se dokaže da je kazneno djelo izazivanja nereda "počinjeno iz mržnje, prema većem broju osoba, uz uporabu oružja ili opasnog oruđa ili dovođenja u opasnost života ili tijela druge osobe ili dovođenja do znatne imovinske štete".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 11:06