StoryEditorOCM

Privedene šefica centralne blagajne i voditeljica prijamne kancelarije riječkog KBC-a

Piše PSD.
8. travnja 2009. - 18:29

Nakon što je otkrivena pronevjera novca svoju presicu
je  održalo i vodstvo bolnice / CROPIX
Šefica centralne blagajne riječkog KBC-a Jasna Kovačević i voditeljica prijamne kancelarije Klinike za ginekologiju i porodništvo Anamarija Pribanić, privedene su u srijedu u Istražni centar riječkog Županijskog suda zbog „nestajanja“ oko sto tisuća eura bolničkog novca.

Kovačević se tereti za nesavjesno poslovanje, a Pribanić također za kršenje pravila službe jer je na njenom odjelu pronevjeren novac.

Obje su privedene na saslušanje kod istražnog suca Duška Tišme u prisutnosti svojih odvjetnika. Okrivljenu Jasnu Kovačević zastupala je odvjetnica Nina Vičević, a dok je obranu Pribanić preuzeo poznati riječki odvjetnik Ljubiša Drageljević.

Zbog novih odredbi ZKP-a nitko od sudionika istrage nije želio niti smio davati bilo kakve informacije, no kako doznajemo, osim dvije privedene zaposlenice KBC-a, kriminalistička obrada i dalje se nastavlja. Očekuju se nove kaznene prijave koje će najvjerojatnije biti podnese protiv zaposlenica na samom prijemnom odjelu ginekologije, ali redovnim putem odnosno bez privođenja u Istražni centar.

Da podsjetimo, afera u riječkom KBC-u buknula je u ponedjeljak kada je ravnatelj riječkog KBC-a Herman Haller na tiskovnoj konferenciji objavio kako je internom istragom ustanovljeno da je nestalo oko sto tisuća eura novca naplaćenog od pacijenata za participaciju, pobačaje i prisustvo partnera na porodu.

A. K. , I. B. / EPEHA

Negiraju krivnju, a određen im pritvor od 48 sati

Šefici centralne blagajne riječkog KBC-a Jasni Kovačević i voditeljici prijamne kancelarije Klinike za ginekologiju i porodništvo Anamariji Pribanić privedenima zbog „nestajanja“ oko sto tisuća eura bolničkog novca određen je 48 satni pritvor u riječkom zatvoru. Kako doznajemo, obje su iznijele svoju obranu u kojoj negiraju svoju krivnju.

A. K. / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 00:09