StoryEditorOCM
Crna kronikapregledava snimke

Prijatelj izgubljenog Splićanina pokušava shvatiti zbog čega Matej ‘juri‘ ulicama Beograda: ‘Izgledalo mi je kao da se skriva, a oni koji su trčali iz drugog smjera su izgledali uplašeno, možda su nešto vidjeli‘

Piše Ivica Marković
4. siječnja 2022. - 19:25

Još uvijek nema nikakvih informacija o mogućem pronalasku Mateja Periša u Beogradu. Do tada, dok srbijanska policija ne uspije pronaći Mateja, gotovo svi mediji s prostora bivše Jugoslavije pokušavaju složiti "slagalicu" od do sada viđenih slika i snimki nadzornih kamera, koje su po Beogradu zabilježile Matejevo kretanje.

Jedan od onih koji zadnjih dana stalno gleda u snimke nadzornih kamera iz Beograda koje su dospjele u javnost je i 35-godišnji Splićanin, Matejev prijatelj, s kojim smo razgovarali danas.

– Nitko, ali baš nitko ne zna gdje je Matej trčeći "jurio" po Beogradu. Nitko ne zna gdje je trčao. Jasno je od uličnog videonadzora da nije od nikog bježao, jer ga nitko ne prati i ne trči za njime. Ja već danima "buljim" u sve što se može vidjeti i dobiti iz Beograda, ne bih li primijetio nešto na tim snimkama, što nitko drugi nije primijetio, kazuje 35-godišnji Splićanin.

I primijetio je nešto, kako kaže, što bi moglo biti od krucijalne važnosti.

– Na jednoj od snimki nadzornih kamera, gdje se vidi da Matej trči lijevom stranom ceste, po nogostupu, između zida i parkiranih automobila može se vidjeti da on dolazi gotovo do kraja te ulice, ali sjena koja se kretala, dolaskom do pred kraj ulice više se ne kreće. Prema toj snimci Mateja sam zadnji puta vidio da se kao "skriva", odnosno "nestaje" između dva parkirana automobila. Kao da je zastao između nekih parkiranih automobila i sagnuo se – pojašnjava Matejev prijatelj.

Nedugo, nakon toga iz suprotnog smjera trčeći dolaze dvije osobe.

– Oni trče u suprotnom smjeru s druge strane te prometnice i to trče dosta onako uplašeno. Jesu li oni vidjeli Mateja, koji je nedugo prije toga "nestao" među tim automobilima, kako se na nejasnoj snimci može vidjeti. Ne znam zašto, ali imam osjećaj da su oni nešto vidjeli, jer Matej "nestaje" među automobilima neposredno, prije nego se ovo dvoje može vidjeti. Možda su oni "ključ" istrage, možda bi srbijanska policija njih trebala pronaći i ispitati – veli Splićanin.

Našem smo sugovorniku rekli kako pokušavamo doći do Matejevih prijatelja, koji su s njime bili u Beogradu.

– Ma neće momci ništa da pričaju. Povukli su se u sebe. Ovo je za njih veliki šok. Ne znaju gdje im je prijatelj, a prije dva mjeseca im je tragično stradao još jedan prijatelj. Tragedija na tragediju. Dobra je to ekipa mladića, nije im ovo lako za izdržati – govori naš sugovornik.

Pojavila se informacija da je Matej viđen u Rumi, koja je 60-ak kilometara od Beograda.

– Stupili smo u kontakt s predsjednikom općine Ruma. To bi bilo super da je on tamo viđen, jer bi imali neki trag. No, nitko ga nije vidio, radilo se o nekoj sasvim drugoj osobi – zaključuje Splićanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. studeni 2022 02:42