StoryEditor
Crna kronikaNovi detalji

Priča o brutalnom napadu na bivšu partnericu solinskog dilera Igora Dokića postaje sve mračnija: 38-godišnjakinja se povezivala i s ubojicom iz Srbije te s Cvikovim nasljednikom

Piše Katarina Marić Banje
10. srpnja 2019. - 14:33

Glavna tema splitske kriminalne scene trenutno je pozadina brutalnog napada u Solinu u ponedjeljak malo prije ponoći u kojem su B.R.(38) slomljene obje noge i jedna ruka. Noćni prepad više muških osoba, kako izgleda, ne spada u zločin iz strasti već se motiv treba tražiti u bliskim odnosima B.R. s osobama povezanim s dilanjem, oružjem, paljevinama vozila i iznudama. Zadnji s kojim je povezuju je Damir Rašidagić (38) zvani Rašo, uhićen nedavno u Splitu, poznat kao nasljednik narkobosa Jakše Cvitanovića Cvika. Prema jednoj od verzija, B.R. je postala meta jer nije bila dovoljno oprezna s kim razgovara o svojim spoznajama iz nelegalnih poslova.

Doznajemo detalje brutalnog napada u Solinu; 38-godišnjakinja je prije godinu dana bila zatočena u garaži gdje su joj nakon iživljavanja ošišali kosu za što je priveden njen bivši partner Igor Dokić

Misterij u Solinu: na ulici usred noći nađena pretučena žena; Slomljene su joj ruke i noge, a tragove udaraca ima po cijelom tijelu, prebačena je u splitski KBC

Napad na nju dogodio se u 23,30 na solinskom području Mezanovci nakon čega je s teškim tjelesnim ozljedama prevezena u KBC Split. Slomljena žena je hospitalizirana, a osim teškog fizičkog stanja zbog fraktura koje je zadobila, bori se i s teškim psihičkim stanjem. Policija na nju za sada ne može računati što se tiče otkrivanja napadača te im preostaje da se oslone na svoja operativna saznanja.

Prije točno godinu dana 38-godišnjakinja je također bila žrtva organiziranog napada, ali motiviranog ljubavnim odnosima. U lipnju 2018. godine je pukla izvanbračna veza između nje i Igora Dokića (42), Solinjanina poznatog po prijekoj naravi i poslovima s one strane zakona.

Kako joj je nakon prekida uzeo Mercedes, Igor Dokić je te lipanjske večeri oko 21 sat pozvao kod sebe da joj vrati vozilo. Nakon što je došla, odveo je malo iza 22 sata do garaže dvojice braće u istoj ulici gdje su je zatočili, maltretirali i ošišali joj kosu. Zatim je B.R. morala prisilno sjesti u Mercedes te su krenuli ka nepoznatoj lokaciji, ali je ona iskočila iz jurećeg automobila i prijavila sve policiji. Trojica nasilnika su privedeni uz kaznenu prijavu i zadržani u istražnom zatvoru.

Poznati solinski diler i njegovi prijatelji zatočili djevojku, odrezali joj kosu i iživljavali se nad njom: nesretna žena se na kraju spasila iskakanjem iz automobila u pokretu

Nakon takvog epiloga odnosa s Dokićem, B.R. se povezivala s muškarcem koji je na solinsko područje došao iz Srbije. Radi se o osobi iz istog miljea koja je navodno otišla iz matične države zbog ubojstva kojeg je tamo počinio. Nije ni ovdje mirovao te je bio priveden zbog paljevine osobnog automobila jednog splitskog ugostitelja. Okončanje tog bliskog prijateljstva nije završilo na stranicama Crne kronike.

U međuvremenu se B.R., prema pričama, povezala s Damirom Rašidagićem iz Vela Luke koji je prije 20-ak dana priveden po četvrti put zbog dilanja droge. U podrumu zgrade na splitskom Pazdigradu nađeno mu je 1680 grama speeda, 643 grama heroina, pola kilograma kokaina te 1.000 tableta ecstasyja na kojima je bio logo Bugatti. Osim droge kod njega su nađena dva pištolja Pietro Beretta, prigušivač, tri spremnika za streljivo i 41 metak call 7,65 mm.

Rašu su prije uhićenja tražili mjesecima zbog premlaćivanja 32-godišnjeg M.K. u splitskom kafiću u Krležinoj ulici. Tako je nakon uhićenja, osim zbog dilanja i nelegalnog posjeda oružja, prijavljen i da je s bivšim europskim prvakom u boksu I.Š.R. (64) i njegovim rođakom D.Š. (59) premlatio M.K.. Divljački napad se dogodio 27. ožujka u 22,30 sati, a 32-godišnjak je zadobio tešku ozljedu patele tj.čašice koljena, prijelom prstiju na obje ruke te više udaraca po glavi.

Slobodna saznaje: Cvikov nasljednik iz Vele Luke ne bavi se samo dilanjem droge, nego se voli i potući: nedavno je u splitskom kafiću s bivšim boksačkim prvakom brutalno premlatio čovjeka... 

Koliko je istine u svim pričama, a koliko je bazirano na filmskim scenarijima, najbolje će znati splitska policija te će tragom toga doći i do napadača iz Solina.

#IGOR DOKIĆ#DAMIR RAŠIDAGIĆ#NAPAD SOLIN

Izdvojeno

07. srpanj 2020 06:34