StoryEditor
Crna kronikaubojstvo u pokušaju

Presuda za napad u noćnom klubu na Bačvicama: Hrvoje Šabić osuđen na četiri godine zatvora

24. lipnja 2020. - 13:53
Hrvoje Šabić u sudniciVladimir Urukalo/Arhiva

Hrvoje Šabić, 43-godišnjak iz Splita osuđen je u srijedu ujutro na splitskom Županijskom sudu na ukupno četiri godine zatvora i to zbog ubojstva u pokušaju, teške tjelesne ozljede i jednog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede.

Šabiću je uslišena i želja koju je izrazio prilikom iznošenja obrane, a to je da ostane u istražnom zatvoru jer navodno ima informacije da mu prijete neki pripadnici Interventne policije. Za pokušaj ubojstva s neizravnom namjerom Ivice Delića, interventnog policajca koji je tvrdio da se u noćnom klubu "Tropic" na Bačvicama zatekao kao gost, a kojeg je Šabić 19. srpnja 2019. godine oko 3.30 sati nožem duljine oštrice 19 centimetara više puta ubo u trbuh te ga razrezao po podlakticama i leđima, osuđen je na tri godine zatvora.

Za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede Draženu Buljubašiću, voditelju kluba kojeg je nožem izrezao po ramenu, potkoljenici, rukama i leđima, dobio je pola godine zatvora, a za nanošenje teške tjelesne ozljede zaštitaru Mariju Šariću, kojemu je nanio ubodno-reznu ranu lijeve podlaktice, reznu ranu lijeve potkoljenice te ga ubo u trbuh dobio je osam mjeseci zatvora. Izrečena mu je jedinstvena četverogodišnja zatvorska kazna.

Postupak u odnosu na australskog državljanina Daynea Ryana Corbishleya koji je kao gost pokušao spriječiti napadača u divljanju, a kojeg je Šabić nožem porezao po nogama je razdvojen i za taj pokušaj nanošenja teških ozljeda sudit će mu se na Općinskom sudu.

Šabić danas nije bio u sudnici u 7.30 sati kada je sutkinja Višnja Strinić objavila odluku.

- Okrivljeni se na ŽDO-u branio tvrdeći da je bio napadnut i da se samo branio, no to nismo prihvatili jer snimke video nadzora ne pokazuju da je bio napadnut. Naprotiv, nakon što su ga zaštitari izbacili iz kluba otišao je s Bačvica do Kranjčevićeve ulice u svoj stan i uzeo je nož te se vratio osvetiti onima koji su ga, kako je smatrao, izbacili i tako ponizili - obrazložila je, među ostalim, sutkinja Strinić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 22:41