StoryEditor
Crna kronikaizudaran šipkama

Pravo čudo je kako je muškarac brutalno pretučen u Varošu preživio napad; Radio je kao brodski inspektor, je li motiv premlaćivanja novac? 

Piše M. Didić
18. prosinca 2019. - 22:12

Dok je izlazio iz svoje zgrade u Puntarskoj ulici u splitskom Varošu napadnut je 63-godišnji O.V. Njega su metalnim šipkama napala trojica muškaraca i to kada je izišao iz lifta prema stubištu.

O događaju je policiju izvijestila jedna žena, jutros oko sedam sati ujutro, a nesretni čovjek je zadobio teške tjelesne ozljede po nogama i gornjim dijelovima tijela. U KBC-u Split je utvrđeno da mu je slomljena desna noga te će biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Doznajemo detalje napada u Varošu: čovjeka koji nema ni jednu mrlju u životu izudarali šipkama čim je izišao iz lifta, u bolnici je u teškom stanju

Stravični napad u središtu Splita: muškarac na stubištu pretučen metalnim šipkama, završio na Hitnom prijemu

Njegovo stanje je isprva bilo toliko teško tako da policija nije mogla obaviti razgovor, ali se tijekom dana stabiliziralo, pa je čovjek ipak razgovarao s policijom, ali bez nekog konkretnog učinka.

Naime, nije znao ni tko su napadači ni koji su njihovi motivi.

Policija će pregledati sve snimke nadzornih kamera na trasi kuda su se kretali napadači, a obavljaju se i druge radnje iz domene policije u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja.

Napadnutog nema u kaznenim evidencijama, a od njegovih poznanika doznajemo da je imao neku zemlju koju je prodao te je od tih novaca izgradio jednu manju zgradu.

Nitko od onih koji ga poznaju nije nam mogli reći je li tom prilikom imao poslovne partnere ili je zgradu napravio sam.

O.V. je dugo godina plovio na brodovima da bi u svom profesionalnom napredovanju dogurao i do inspektora na brodu, gdje je znao raditi i na procjenama u postupcima javne nabave za naručitelja “Jadroliniju”, i to uglavnom kao stručna osoba.

Postupak pregleda i ocjene ponuda provela bi tročlana komisija naručitelja, a O.V. bi bio često angažiran u svojstvu stručne osobe.

Koji je razlog napada na muškarca koji nema ni jednu mrlju u svom životu, a kamoli prekršajnu ili kaznenu prijavu pokazat će policijska istraga.

Policija je odmah izišla na teren, gdje se obavlja očevid te se intenzivno traga za napadačima.

Neslužbeno doznajemo da su ga napadači najprije udarali po nogama, a potom i po gornjem dijelu tijela i rukama, tako da je pravo čudo što je preživio napad.

Izdvojeno

04. kolovoz 2020 07:18