StoryEditor
Crna kronikazavršio u reto centru

Pravnik u Splitu izvarao operatera za tri mobitela: evo kako se domogao aparata vrijednih čak 19.500 kuna, djelatnice ništa nisu posumnjale

Piše Katarina Marić Banje
6. listopada 2019. - 15:37

Na uvjetnu kaznu zatvora osuđen je 36-godišnji diplomirani pravnik iz Mostara jer je u Splitu izvarao telekomunikacijskog operatera za 19.500 kuna uz pomoć ukradene putovnice. U međuvremenu je završio na liječenju u crnogorskom Reto centru u Danilovgradu.

U veljači ove godine se u trgovačkom centru City Centar One u poslovnici operatera raspitivao o uvjetima za sklapanje ugovora za preplatu uz kupnju mobitela. Zatim je dao djelatnici putovnicu koju je uzeo jednome od poznanika i sklopio ugovor uz koji je kupio mobitel Samsung Galaxy S9 vrijedan 6.500 kuna. Ništa ne sumnjajući djelatnica mu je dala mobilni aparat. 

Dva dana kasnije je u Jokera otišao u poslovnicu istog operatera i ponovno s tuđom putovnicom sklopio ugovor, ali ovaj put na dvije pretplate i za dva mobitela. Uzeo je iste mobilne aparate kao i prvi put te je tako oštetio operatera za još 13.000 kuna.

Mobitele je prodao preko oglasnika za 3.000 kuna svaki.

Pravnika su snimile nadzorne kamere te je uhićen odmah nakon mjesec dana i priveden u Prvu policijsku postaju u Splitu. Optužen je za kazneno djelo prevare i zlouporabu osobne isprave te je osuđen na temelju kaznenog naloga.

Na Općinskom sudu u Splitu izrečena mu je uvjetna kazna zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Osim toga mora vratiti 19500 kuna i platiti 1000 kuna sudskih troškova.

S adrese u Mostaru je odselio u Reto centar u Crnoj Gori te mu se svi sudski papiri šalju na adresu Selo jastreb bb u Danilovgradu. Navedeni Reto centar je, kako stoji na njihovim stranicama, Kršćanski centar za liječenje i rehabilitaciju ovisnosti o drogama, alkoholu, tabletama i sl. te je potpuno besplatan.

#MOBITELI#PRIJEVARA#UKRADENA PUTOVNICA

Izdvojeno

05. srpanj 2020 23:12