StoryEditorOCM
Crna kronika‘znaš ti tko sam ja‘

Poznati poduzetnik u neugodnom skandalu: fizički se obračunao sa 71-godišnjim umirovljenikom koji mu je prigovorio što ne nosi masku u pekari

Piše Dušan Miljuš/JL
25. siječnja 2022. - 19:27

Jedan od najimućnijih karlovačkih poduzetnika Alenko Bišćan (49) našao se u prilično neugodnom skandalu. Iz bizarnog razloga fizički se obračunao s umirovljenikom u dobi od 71 godine Vojom Vukičevićem, karlovačkim slikarom, u pekarnici u karlovačkoj gradskoj četvrti Rakovac, piše Jutarnji list.

U jednom trenutku našli su se skupa u tom objektu, no, Bišćan nije nosio zaštitnu masku, kako je to propisano, a to je zasmetalo umirovljeniku koji je imao maskicu. Umirovljenik mu je prigovorio, a Bišćanova reakcija je bila zapanjujuća - na čovjeka se namjerio fizički te ga je snažno odgurnuo, toliko da je ovaj pao.

U PU karlovačkoj su nam potvrdili da su "20. siječnja u pekarnici na području Karlovca evidentirali narušavanje javnog reda i mira"

- Kriminalističkim istraživanjem došlo se do saznanja da je 49-godišnjak ušao u prostor pekarnice i pritom nije nosio masku zbog čega mu je 70-godišnjak prigovorio. Nakon toga je 49-godišnjak odgurnuo 70-godišnjaka koji je pao, a ponuđenu liječničku pomoć je odbio. Protiv 49-godišnjaka nadležnom sudu bit će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti - potvrđeno nam je u PU karlovačkoj.

Vojo Vukičević ispričao nam je svoju verziju događaja koji se nešto iza podneva zbio u pekarnici.

- Unutra je već bila jedna gospođa koju inače poznajem i djelatnica. Kako imam oštećen kuk, zamolio sam da sjednem na jednu mramornu policu i u jednom trenutku ušao je čovjek kojeg ja inače znam, ali on mene ne. Nije imao zaštitnu masku pa sam mu se obratio riječima: "Dečko, stavi masku kao i svi mi. Nismo mi budale... Njegov je odgovor bio: "Znaš li ti tko sam ja?". "Ti si meni nebitan, ti si kao i svi drugi. Stavi masku i problem je riješen", uzvratio sam mu. Na to je on odgovorio da je tri puta cijepljen - prepričava nam Vukičević.

Nakon toga je, kaže, odgovorio muškarcu bez maske: "Pa i ja sam. Ali, ja masku nosim zbog svoje supruge jer i cijepljeni mogu prenijeti virus. Na to mi se grubo obratio: "Što ti staro konjino mene učiš! Tada sam mu odgovorio: "Pa i magarac bi vidio što piše na vratima, a ti si ušao bez maske. Nakon toga je krenuo prema meni. Ja sam se ustao da me ne bi udario dok sjedim. Još jednom me pitao znam li ja tko je on. Odgovorio sam mu da je to nebitno. Nakon toga prišao mi je, uhvatio me svom snagom za prsa i tresnuo o pod. Da ne padnem na ozlijeđeni kuk, dočekao sam se na lijevo koljeno. Došao je jedan dečko iz pekarnice i podigao me. Za 10-ak minuta je došla i policija, a dok smo je čekali, on se vratio s maskom. Rekao sam mu: "Sad možeš staviti masku!". Zatim je pobjegao i nije se više vraćao - ispričao nam je Vukičević. Kaže kako je angažirao odvjetnicu.

Alenko Bišćan ima potpuno drugačiju verziju događaja. - Ja sam bio taj koji je bio odgurnut i verbalno napadnut. Dotični mi je gospodin prijetio svojim sinom, da će mi uništiti vozilo. Dao sam svoj iskaz policiji i možete to tamo provjeriti. To je sve što imam za reći - kazao nam je u telefonskom razgovoru Bišćan.

U karlovačkoj pekarnici potvrdili su nam da se incident dogodio. Sin vlasnika pekarnice rekao nam je kako je pomogao muškarcu koji je bio na podu da se pridigne, ali da nije bio prisutan samom događaju kao ni kada je došla policija.

Inače, Bišćanovo građevinsko poduzeće radilo je veliki broj građevinskih zahvata na području Karlovačke županije, ali i čitavoj Hrvatskoj. Prošle godine prodao ga je austrijskom Gollner Immobilienu, a on se okrenuo prijevozničkom biznisu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2023 09:59