StoryEditor
Crna kronikarođeni splićanin

Poznati odvjetnik otkrio zbog čega je prihvatio braniti osumnjičenog za krvavi masakr u Splitu: "Mi Dalmatinci imamo dva najveća motiva u životu..."

Piše PSD
19. siječnja 2020. - 22:23

"Dragi prijatelji, mi Dalmatinci imamo dva najveća motiva u životu: Dišpet i ........, a ja u početku ostatka svog života, unatoč i kontra onima drugima, radim za DIŠPET!", napisao je to na svom Facebook profilu poznati odvjetnik Branko Šerić, rođeni Splićanin.

Šerić nije slučajno ovo danas napisao, nego je uputio jasnu poruku da se neće dati zastrašiti usprkos činjenici da je jučer u svom rodnom gradu bio verbalno napadnut jer se prihvatio slučaja koji izaziva jake emocije u cijeloj Hrvatskoj, a naročito u Splitu.

Odvjetnik Filipa Zavadlava tvrdi da je napadnut na Rivi: Dovikivali su mi da sam smeće, da branim ubojicu, a s leđa mi je prišao krupan čovjek...

Ovaj odvjetnik i bivši sudac s dugom i respektabilnom karijerom ovih je dana u središtu javnosti zato što je pristao biti odvjetnik splitskom pomorcu Filipu Zavadlavu, osumnjičenog za trostruko ubojstvo, koje je prije osam dana prodrmalo splitski Varoš.

Nakon što je počinitelj uhićen, napadnut je i njegov mlađi brat Stanislav, a onda i njegov odvjetnik, kojega je angažirala Facebook grupa "Pravda za Filipa".

Kako je ispričao za našu Slobodnu Dalmaciju, do inicidenta je došlo kad se jučer oko 14.30 sati vraćao s ručka u Fife.

- Na obližnjem platou je stajala grupica ljudi, a jedan od njih - veliki i debeli, duplo veći od mene, me je verbalno napao govoreći mi da za koga to radim, kako mogu braniti ubojicu koji je ubio nevine momke. Otišao sam kada me muškarac počeo psovati.

Bilo mi je neugodno. Ako se to ponovi i osjetim ugrozu, u tom slučaju ću podnijeti prijavu policiji. Tu je bilo ljudi koji su sve ignorirali, osim brice koji mi je rekao: "E moj šjor Branko, vidite što se sve događa - ispričao nam je Branko Šerić.

Kasnije su mu u centru grada, ispričao je našoj novinarki, prilazile žene i pružale mu ruku u znak podrške.

image
Biljana Gaurina/HANZA MEDIA

Podršku za ovakav stav dobio je i od svojih brojnih Facebook prijatelja, koji su mu mahom čestitali na hrabrosti što se uhvatio ovog teškog slučaja.

Šerić nije otkrio koji je to drugi motiv, osim dišpeta, koji "loži" Dalmatince, a kad mu je jedna Facebook prijateljica napisala da sumnja da je "nešto šuškavo" u pitanju, promptno joj je odgovorio: ako mislite na “lovu“, varate se.

Odvjetnik Branko Šerić sutra će (ponedjeljak) prvi put posjetiti svog klijenta Filipa Zavadlava u zatvoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2022 17:34