StoryEditorOCM
Crna kronikapucao iz pištolja

Potvrđena je optužnica protiv osječkog policajca za ubojstvo Mihaele: Evo za što mu sude

Piše Hina
16. svibnja 2024. - 20:01

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu županijskog državnog odvjetništva protiv 28-godišnjeg policajca Marka Smažila zbog ubojstva osječke studentice Mihaele Berak, u rujnu prošle godine, izvijestilo je tužiteljstvo u četvrtak.

Ne navodeći identitete okrivljenika i žrtve tužiteljstvo je priopćilo da je optužnicu protiv suspendiranog policajca podiglo u ožujku ove godine, zbog sumnje da je 21-godišnju žrtvu ubio hitcem iz službenog pištolja.

Nakon provedene istrage tužiteljstvo je teretilo Smažila da je 20. rujna 2023. oko 22 sata, u Osijeku, u nakani da ubije 21-godišnju Mihaelu Berak, iz službenog pištolja ispalio hitac i pritom joj zadao tešku i po život opasnu tjelesnu ozljedu uslijed koje je žrtva umrla na mjestu događaja.

Iako je policija svog službenika prvobitno teretila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, sumnjajući da je neoprezno rukovao službenim naoružanjem, osječko tužiteljstvo je nakon ispitivanja osumnjičenika to prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva i predložilo određivanje istražnog zatvora.

Rješenjem načelnika osječko-baranjske policije Smažil je udaljen iz službe, a protiv njega je podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 03:18