StoryEditor
Crna kronikaliječnički propust

Potresna ispovijest oca preminulog dječaka iz Metkovića: Govorili su da je s Gabrijelom sve u redu iako mu je jezik bio bijel i ispucao, a žalio se na bolove. Doktorica Kaleb je jedina ispravno reagirala!

Piše PSD
16. siječnja 2019. - 18:58

Od smrti malog Gabrijela iz Metkovića prošlo je mjesec dana, no bura zbog odgovornosti i liječničkih propusta ne stišava se, prenosi Jutarnji list.

Za HRT je sad progovorio Gabrijelov otac Mišo Bebić, opisavši što se točno dogodilo.

- Supruga je odvela Gabrijela u petak kod pedijatrice, njega i dvoje djece. I pošto su kašljucali, doktorica im je dala antibiotik. Gabrijel je lijek povratio i žena mu je dala lijek protiv dehidracije i juhicu - počinje Gabrijelov otac.

- U nedjelju sam otišao s njim u dom zdravlja zato što mu je jezik bio bijel, da bih stigao u ljekarnu koja radi do 12 sati. Liječnici su rekli da je s njim sve dobro - govori Mišo i dodaje kako je otišao doma vjerujući liječnicima.

Roditelji preminulog dječaka: Pedijatrica koja ga poslala u Split stalno je ponavljala 'Grmi mu u plućima, kako ovo nisu čuli', liječnici iz Metkovića ni sućut nam nisu izrazili

- U noći me žena probudila zato što je mali teže disao. U dva sata sam ga odveo na Hitnu, gdje su rekli da je sve u redu, iako se Gabrijel žalio da ga boli s desne strane. Jezik mu je bio još više bijel i popucao, ali liječnici nisu reagirali. Dijete sam odveo u ponedjeljak kod pedijatra i rekao sam da malome nije dobro. Sestra mi je odgovorila da ima puno pacijenata i da čekam, ako ne želim ići na Hitnu. Otišao sam i doktorica mi je rekla da slučaj nije za Hitnu i da odem pedijatru.

Kad sam rekao da sam sad došao od pedijatra, poslali su me na kat kod doktorice. Kad je Gabrijel ušao kod doktorice već su mu prsti bili plavi. Doktorica Ksenija Kaleb je, kad mu je poslušala pluća, rekla da mu je stanje jako loše i naručili su helikopter da ga vozi u Split u bolnicu. Sve to trajalo je dva sata, možda i malo više - prepričao je za HRT tijek događaja Gabrijelov otac, dodajući kako Liječnička komora u izvještaju tvrdi da je Kaleb učinila propust, ali on smatra da doktorica nije ništa kriva.

- Ona je jedina ispravno postupila i reagirala. Ne mogu reći tko je kriv. To će se otkriti u sudskom postupku. Mora se otkriti istina da se ne dogodi još nekome ovo što se dogodilo meni i mojoj obitelji. Smatram da se ovdje radi o velikoj tragediji i propustu i smatram da se novac iz proračuna treba dati u zdravstvo kako bi se pomoglo narodu, da se ne dogodi ono što se meni dogodilo - poručio je otac nesretno preminulog Gabrijela.

Što se zapravo dogodilo u Metkoviću i zašto je preminuo maleni Gabrijel? U čitavoj priči nedužna je jedino dr. Ksenija Kaleb; HLK traži tumačenje DORH-a i Ministarstva može li javno objaviti nalaz nadzora

Nesretnom dječaku iz Metkovića kojeg su dva puta vraćali s hitne mijenjana je krv, ali nažalost stigao je prekasno

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 18:47