StoryEditor
Crna kronika'savršen zločin ne postoji'

Postoje tragovi o pljačkašima splitske zlatarnice?! Vlasnik otkrio: Ukradeno nam je sedam kilograma zlata vrijednog dva milijuna kuna! Nismo osigurani, trošak je kompletno naš

Piše PSD
6. studenog 2019. - 00:41
Screenshot 2019-11-05 at 23.51.59

Vlasnik opljačkane zlatarnice u centru Splita Ivan Đonlić progovorio je za Dnevnik.hr o 'filmskoj' pljački njegove poslovnice u Bosanskoj ulici. Trojica očito dobro pripremljenih lopova su, podsjetimo, u manje od dvije minute nakrcala svoje torbe dragocjenim nakitom te, prema riječima vlasnika, ukrali oko sedam kilograma zlata vrijednog najmanje dva milijuna kuna!

Ne znaju, kaže, tko je to mogao učiniti, no neke sumnje su se pojavljivale. Velika nesreća za vlasnika u cijeloj priči je i činjenica da skupocjena roba nije bila osigurana, stoga je javno ponudio i novčanu nagradu svakome tko im pomogne u pronalasku pljačkaša.

Imamo snimke velike pljačke centru Splita: pogledajte kako su uigrani lopovi opelješili zlatarnicu u Bosanskoj, prepoznajete li nekoga od njih?

Filmska pljačka u centru Splita: noćas provaljeno u poznatu zlatarnicu, nadzorna kamera otkrila da su pljačkaši bili dobro pripremljeni; Otuđili su milijunski iznos, vlasnik moli građane za pomoć

- Netko je digao roletu daljinskim, kao da ima naš daljinski. Ušli su, dalje je bilo razbijanje, pokupili su sve za minutu i pol - rekao je vlasnik zlatarnice Ivan Đonlić, a njegov sin Josip napominje:

- Alarm je uredno zvonio kako je i trebao zvoniti. Presječen je signal rolo vrata dok je zatvaran, vjerojatno je odnekud ukraden.

 

- Šteta je ogromna, odnijeli su skoro sve. Prema nekim procjenama otprilike dva milijuna kuna robe. Nismo osigurani, trošak je kompletno naš, shrvani smo, ali idemo dalje - kaže Josip, dok njegov otac pojašnjava kako nisu osigurali robu jer su premije 'nenormalno velike' te si ne mogu to priuštiti.

- To je sve prošlo kroz moje ruke. Svoj nakit poznajem, a mogu sugerirati kolegama zlatarima ako nešto naiđe sumnjivo da obavijeste mene ili policiju. Oni to ne mogu ni prodati tako jednostavno. Možda u susjednoj državi - poručuje očajni vlasnik te dodaje:

- Nije problem dati nagradu, ne možemo veliku jer imamo sada veliku štetu, ali ako netko može pomoći zašto ne. Nismo o tome razmišljali, ali ako bi netko pomogao naravno da bismo ga nagradili.

O potrazi za pljačkašima Josip Đonlić za Dnevnik.hr otkriva.


- Nekakve sumnje se jesu pojavljivale i tragova ima. Ništa nije sigurno. Policija radi svoj dio posla, rekli su nam da se trude, da će dati sve od sebe da pronađu krivce jer savršeni zločin ne postoji.

 

 

 

 

Izdvojeno

28. srpanj 2020 23:07