StoryEditorOCM
Crna kronikasve je priznala

Posrnula menadžerica iz Makarske osuđena zbog prijetnji i uznemiravanja Nikice Jelavića. Tri godine ne smije mu prići blizu: ‘Žao mi je, neće se ponoviti...‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
7. studenog 2022. - 19:16

- Smatram se krivom i žao mi je zbog svega počinjenog. Držim se izrečenih mjera opreza i sigurno više neću ponoviti ovakvo nešto. Redovno odlazim k liječniku i na posljednjoj sam kontroli bila početkom listopada ove godine. Bude li izrečena i sigurnosna mjera, svakako ću je se pridržavati. Također, neću više kontaktirati Nikicu Jelavića i prihvatila bih izricanje dodatnog uvjeta zabrane približavanja žrtvi i daljnjih kontakata - rekla je u svoju obranu posrnula menadžerica Tea F. (42), optužena da je poduzetniku Nikici Jelaviću i njegovoj obitelji ulila strah maltretiranjem uz prijetnje smrću, piše Jutarnji.hr.

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu u konačnici je zbog prijetnji smrću i nametljivog ponašanja ta rođena Makaranka sa zavidnom karijerom nepravomoćno osuđena na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje. Uz to joj je izrečena sigurnosna mjera psihijatrijskog liječenja izvan zatvorskog sustava, a sud joj je izrekao i trogodišnju zabranu približavanja, uznemiravanja ili uhođenja Nikice Jelavića i njegove supruge, a mora platiti i 1000 kuna sudskih troškova.

Prema optužnici, Tea F. je godinu i pol, preciznije od lipnja 2020. do 2. prosinca 2021., uznemiravala supružnike Jelavić. Sve je počelo kad je od poduzetnika zatražila pomoć oko poslovnog prostora za koji joj je on rekao da joj pomoći ne može te ju je uputio jednom zagrebačkom odvjetniku. Ona je i dalje ustrajala na kontaktu s Jelavićem, pa je na njegov mobitel s raznih telefona slala šarolik spektar poruka, a ni pozivi nisu bili rijetki pa ju je on blokirao.

Nakon toga mu se "ukazala" na adresi stanovanja, no otišla je i korak dalje - uznemiravanje se pretvorilo u zastrašivanje supružnika.

"Nikica mi je stavio nešto pod auto, upucat ću ga iz pištolja" i "(...) ja ću mu repetirati pištolj u čelo!", dijelovi su poruka od 2. prosinca 2021. koje je Tea F. neumorno slala na mobitel poduzetnikove supruge. A kad se istoga dana odlučila na kraju pojaviti i u kafiću Plaza bar u Jelavićevu suvlasništvu, on se odlučio obratiti policiji za pomoć

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. ožujak 2023 17:39