StoryEditor
Crna kronikapoginulo 12 ljudi

Poljski mediji javljaju da je vozač autobusa zaspao za volanom; Božinović: Očito je da se radilo o gubitku kontrole, a što je uzrok tomu utvrdit će očevid

Piše Kronika SD
6. kolovoza 2022. - 16:12

Poljski autobus, koji je jutros sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma proizveden je 2011. i bio je tehnički ispravan, a iako zasad nema službenih podataka o uzroku i okolnostima nesreće u kojoj je poginulo 12 a ozlijeđene su 32 osobe, neslužbena je pretpostavka da je vozač zaspao za volanom, prenosi HRT što javljaju poljski mediji.

Poljsko ministarstvo infrastrukture priopćilo je da je autobus koji je imao nesreću u Hrvatskoj proizveden 2011. godine, registriran u Poljskoj te da je prošao sve preglede propisane zakonom. Tehnički pregled je obavljen u lipnju ove godine.

Glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova Łukasz Jasina rekao je da su u autobusu bila 42 hodočasnika i dva vozača, te da su svi stradali poljski državljani. On je kazao da je hodočašće organiziralo bratstvo svetog Josipa.

Mjesto nesreće poljskog autobusa obišao je i ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera Civilne zaštite RH Davor Božinović.

- Očevidom upravlja državna odvjetnica u koordinacij s policijskim timom za očevid i to je nešto o čemu vam ja ne mogu govoriti, rekao je ministar Božinović dodavši da će okolnosti nesreće utvrditi očevid.

- Očito je da se radilo o gubitku kontrole, a što je uzrok tomu utvrdit će očevid, naglasio je ministar odgovarajući na pitanja novinara, javlja HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. kolovoz 2022 16:14