Crna kronikasmaknuće na magistrali

Policija šuti o motivima ubojstva, ali jasno je da su Fistanić i Pirić imali problema u prošlosti: 'Cili Pisak i Omiš su znali da je Jerko uložio novac, a on je stalno tražio još...'

Piše V. U., PSD
karmelino00

Nakon što su jučer, mjesec dana nakon smaknuća Karmelina Fistanića (38) iz Piska, uhićene dvije osobe s tog područja osumnjičene kao naručitelj i organizator zločina te jedna iz susjedne županije kao izvršitelj ubojstva, splitska policija održala je danas konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, potvrđeno da je ubijeni Fistanić tužio Jerka Pirića, osumnjičenog da je naručio ubojstvo, za naknadu štete u visini od pola milijuna kuna.

Policija otkrila detalje likvidacije u Omišu i objavila snimke uhićenja; Ubijeni je od jednog osumnjičenog 'utjerivao' pola milijuna kuna duga, je li to i motiv zločina?

Kako je policija došla do naručitelja ubojstva u Omišu: odmah im je bio sumnjiv njegov bivši poslovni partner; Naslućuje li se i motiv zločina?

Unatoč brojnim novinarskim pitanjima policija nije otkrila sve detalje te nisu željeli govoriti ni o motivima ubojstva jer se istraga nastavlja, ali je načelnik Matković novinarima potvrdio da je postojao sudski spor između ubijenog Fistanića i jednog od osumnjičenika.

Pirić i Fistanić su svojevremeno bili poslovni partneri i imali su beach bar u Pisku koji je, pak, u srpnju 2015. godine namjerno zapaljen, što je očevidom utvrdila i policija. Iza tog njihova “partnerstva” ostali su neriješeni imovinsko-pravni odnosi zbog kojih su bili i na sudu.

Nakon što je Fistanić pronađen mrtav i kad se počelo pričati o njegovu odnosu s Pirićem, nazvali smo Pirića na mobitel kako bismo čuli i njegovu priču, no tada nam se javila njegova supruga.

Potvrdila je tada u razgovoru da su Jerko i Karmelo zajedno držali kafić i da je koncesija bila na Fistanićevo ime. Službeno je bio vlasnik sezonskog obrta “Reful” za ugostiteljstvo i turizam, a Pirićeva supruga bila je voditelj poslovanja.

Ovo je osumnjičeni za ubojstvo u Omišu, bivši motociklistički prvak i kriminalac sa stotinama prijava zbog droge i nasilja; Jedne godine imao je 853 poziva s Uredom predsjednika

U Šibeniku uhićen i ubojica Karmelina Fistanića: Stipe Ringwald po nalogu dvojca iz Omiša ispalio mu je šest hitaca u glavu​

Duge cijevi na ulicama Omiša: uhićena dvojica organizatora brutalnog smaknuća Karmelina Fistanića​

– On je bio dosta neodgovoran, stalno je od mog supruga tražio još novca za lokal tako da je on naposljetku shvatio da je to bacanje novca u vjetar.

Cili Pisak i Omiš su znali da je Jerko uložio novac. Kad je moj suprug shvatio da ne može ništa napraviti, izišao je iz posla i iz lokala uzeo naše stvari, inventar, pa ga je Karmelino prijavio za krađu, no moj je suprug imao sve račune za to i vidjelo se da je to naše.

Nakon nekoliko godina, Karmelino je podigao i privatnu tužbu, ali se nije pojavljivao na ročištima ili bi, kada bi došao, non-stop mijenjao izjave. Karmelina u zadnje vrijeme nismo viđali niti smo imali posla s njim osim na sudu – kazala nam je Pirićeva supruga koji dan nakon Fistanićeva ubojstva, odbacujući tako svaku odgovornost njezina supruga. 

Jerko Pirić (34) i Vlado Zolota (46), oba iz Omiša, osumnjičeni kao naručitelj i organizator zločina, te Stipe Ringwald (47), iz Šibenika, osumnjičen kao počinitelj ubojstva, u petak ujutro su dovedeni pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu nakon čega slijedi ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.