StoryEditorOCM
Crna kronikanaručeno ubojstvo

Policija riješila zločin star 25 godina: ‘Zlata je od Siniše za nekoliko stotina maraka tražila da joj ubije muža‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
5. lipnja 2023. - 21:43

Siniša S. (53) i Zlata T. (56) završili su u istražnom zatvoru odlukom sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu zbog sumnje da je, svako na svoj način, u svibnju davne 1998. godine, dao svoj obol u pokušaju teškog ubojstva supruga uhićene žene!

Pritvoreni su zbog, kako navodi tužiteljstvo, opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali i jer postoji opasnost da bi drugookrivljena ponovila kazneno djelo, piše Jutarnji.hr.

Riječ je o događaju od 15. svibnja od prije 25 godina u 3.20 sati ujutro dok se, tada 36-godišnji muškarac, vozio biciklom po makadamskom putu u koprivničkom Rečkom Polju. Iz lovačke puške, tada nepoznata osoba, zadala mu je više strijelnih rana sačmom po rukama, nogama i leđima.

Ozljede su, srećom, na kraju okarakterizirane kao lakše, a danas taj 60-godišnjak je s nevjericom suočen sa sumnjama tužiteljstva i policije. Naime, Sinišu S. se tereti za pokušaj teškog ubojstva, a Zlatu T. da je poticala da joj prijatelj Siniša ubije supruga i to, navodno, za nekoliko stotina ondašnjih njemačkih maraka.

Razlog? Tužiteljstvo sumnja da se osumnjičena htjela domoći suprugove imovine pa je odlučila investirati određeni novac da ga netko drugi ubije. Iako se, s obzirom na protek vremena, slučaj slobodno mogao okarakterizirati kao "hladni slučaj", policija je proteklih mjeseci došla do novih saznanja koja navodno potječu iz kruga osumnjičene.

Bio je to okidač da osumnjičeni dvojac privedu i protiv njih, potom podnesu posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu.

A prema pisanju portala Podravski.hr, osumnjičena i njezin suprug u onom periodu nisu vodili idiličan život.

- Tužna je to priča. Nije ni on bio baš "duša od čovjeka". Promijenio je brdo poslova, od vožnje kamiona do rada u pošti, u kojoj je dobio otkaz nakon sumnji u potkradanje. Bio je i inkasator, ma svašta… Već dulje vrijeme nije sa suprugom, a u međuvremenu je doživio tešku bolest te je dobio dva moždana udara koja su ga prikovala za krevet - piše Podravski.hr.

Poznanici oštećenog muškarca za isti su portal rekli da im nije jasno o kakvom se tu koristoljublju može raditi kad osumnjičena i njezin suprug nisu bili bogataši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:05