StoryEditor
Crna kronikadvostruki pokušaj ubojstva

Policija na nogama: cijeli dan traže napadače koji su u Petrinji izboli hrvatskog vojnika i njegovog prijatelja; Mještani su zgroženi: Kao da rat još traje

Piše Krešimir Žabec, Hajdi Karakaš Jakubin /JL
18. listopada 2019. - 19:49

Petrinjska policija od petka u 3.30 sati je na nogama. Intenzivno tragaju za napadačima koji su pokušali ubiti dvojicu 22-godišnjaka od kojih je jedan, kako doznaje Jutarnji list, hrvatski vojnik!

Naime, kobni događaj zbio se pred zoru u Sisačkoj ulici u Petrinji kada su se, prema informacijama s mjesta događaja vojnik i njegov prijatelj vraćali kući iz noćnog izlaska.

Dvostruki pokušaj ubojstva u Petrinji: dvije mlađe muške osobe napadnute i izbodene dok su se vraćale iz noćnog izlaska; S teškim ozljedama završili su u bolnici, napadači su u bijegu

Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, skupina nepoznath mladića ih je presrela te divljački napala. Napadači su ih, navodno, izboli noževima  i potom pobjegli u noć ostavivši ih krvave na cesti da se snalaze. Ubrzo je po njih došla Hitna pomoć koja ih je prevezla u sisačku bolnicu gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede, a sreća u nesreći je da su izvan životne opasnosti.

Policija je na mjestu obračuna nekoliko sati vršila očevid te izuzimala tragove koje su napadači eventualno ostavili za sobom, a hoće li im snimke nadzornih kamera na pojedinim objektima uzduž Sisačke ulice biti od koristi kako bi što prije ušli u trag počiniteljima, pokazat će istraga.

Prema dosad prikupljenim informacijama, kada se počiniteljima uđe u trag, bit će, piše Jutarnji list, kazneno prijavljeni za pokušaj ubojstva.

Da je ozlijeđen vojnik, potvrdio je i MORH te dodaju da je mladić zadobio teške ozljede izvan redovnog vremena dakle izvan vojne službe.

Mještani Petrinje su zgroženi činom.

- Nekad nam se čini da rat još traje. Čuli smo za događaj i čuli smo da netko viče u pomoć, a nekih 20-ak minuta nakon tih krikova prošla je Hitna pomoć i policija. Priča se da su te dečke napali pripadnici manjine koji često znaju raditi nerede. Sve u svemu sramota. Nadam se da su ozljeđeni dečki dobro - rekla nam je jedna mještanka Petrinje.

#PETRINJA# POKUŠAJ UBOJSTVA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 07:06