StoryEditor
Crna kronikakazneno djelo

Policija kod 41-godišnjaka našla cijeli arsenal oružja: u obiteljskoj kuću u Pločama ilegalno držao razne vrste puški, streljivo...

21. siječnja 2021. - 12:39
Arsenal oružja u Pločama  PU dubrovačko-neretvanska

Na temelju naloga općinskog suda u Metkoviću policijski službenici Policijske postaje Ploče pretražili su obiteljsku kuću 41- godišnjaka, koji je policijskim službenicima predao lovačku pušku koju ilegalno posjeduje, a pretragom su pronađene još tri lovačke puške, tri zračne puške, automatska puška, tri spremnika za automatsku pušku, 77 metaka raznog kalibra i više kutija u kojima se nalazilo 436 patrona za lovačku pušku kao i dio puške bez kundaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je spomenuti muškarac počinio kazneno djelo „Neovlašteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“, te prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, obzirom da je oružje i streljivo nabavljao bez potrebnog oružnog lista i bez odobrenja, te ga nije prijavio nadležnom tijelu u zakonom predviđenom roku.

Svo pronađeno oružje i streljivo je uz potvrdu oduzeto, a protiv osumnjičenog podnesena odgovarajuća kaznena i prekršajna prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. veljača 2021 10:01