StoryEditor
Crna kronikaPLANUO PRIJE SUDARA?

Policija istražuje misterioznu smrt kontroverznog poduzetnika koji je krao od svojih slavnih klijenata: ‘popeglao‘ je račun menadžeru Tottenhama, klijent mu je bio i talijanski izbornik Marcello Lippi

Piše PSD
3. srpnja 2022. - 07:40

Talijanska policija istražuje misterioznu prometnu nesreću u Rimu, u kojoj je na motoru poginuo kontroverzni investitor Massimo Bochicchio, optužen za krađu milijuna eura od svojih slavnih klijenata.

Njegovo je tijelo nađeno spaljeno gotovo do neprepoznatljivosti, nakon što je BMW-ov motor kojeg je vozio na periferiji grada sletio s ceste, zabio se u zid i zapalio 19. lipnja.

Inače, 56-godišnji Bochicchio trebao je sudu priložiti dokaze nakon što je, navodno, u džep stavio oko 500 milijuna eura koje su mu dali investicijski klijenti poput Antonia Contea, bivšeg Chelseajeva i trenutno Tottenham Hotspurova menadžera, a koji je, vjeruje se, ostao bez više od 20 milijuna eura.

Bochicchiova lista imućnih klijenata, na kojoj je bio i bivši izbornik talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi, priskrbila mu je usporedbe s lažnim njujorškim investitorom Berniejem Madoffom, koji je pak preminuo prošle godine.

'Nešto će se dogoditi'

Istražitelji također vjeruju kako je ukrao i novac od ulagača iz kriminalnog miljea koji su njegove usluge koristili za pranje novca sa svojih računa u inozemstvu, što je pokrenulo i medijska nagađanja kako je njegov BMW motor sabotirao netko od prevarenih ulagača, s obzirom na to da u jednom od izvješća stoji kako je motor planuo prije samog sudara.

U policijskim prisluškivanjima iz 2020., koja su procurila u talijanske medije, jedan je prevareni klijent ispričao Bochicchiovoj ženi kako je čekao ispred svoje kuće da se Bochicchio pojavi, jer ga je htio upozoriti da će se "nešto dogoditi".

"Čekamo rezultate testova na motociklu, no Bocacchio mi nikad nije rekao da je dobivao prijetnje", kazao je njegov odvjetnik Gianluca Tognozzi.

Inače, broker je obećao veliki povrat investicija svojim klijentima koje je upoznao u Circolo Anieneu, jednom od najstarijih talijanskih sportskih klubova, gdje se navodno hvalio svojim prijateljstvom s Giovannijem Malagom, počasnim predsjednikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 11:42