StoryEditor
Crna kronikaobiteljska tragedija

Policija ispituje 28-godišnjaka iz Šibenika osumnjičenog da je ubio majku; Susjedi: Iz njihova stana često smo čuli žestoke svađe, s drugima nisu komunicirali, ni prezime im ne znamo

Piše Ante Talijaš
17. studenog 2017. - 10:44
baldekin_zgrada03-16112017

Šibenski istražitelji u Odjelu općeg kriminaliteta provede kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim muškarcem kojeg se dovodi u svezi s kaznenim djelom teškog ubojstva 60-godišnje žene.

Kako neslužbeno doznajemo, on se sumnjiči da je 
u četvrtak u jutarnjim satima ubio svoju majku Rosu u njihovom stanu na prvom katu 17-ero katnice u šibenskog gradskoj četvrti Baldekinu.

- Prema do sada utvrđenom u četvrtak u 9,55 sati zaprimljena je dojava od Hitne medicinske pomoći da su u stanu, nakon neuspješne reanimacije u 10.15 sati konstatirali sumnjivu smrt 60-godišnjakinje. 

Nakon obavljenog očevida i drugih radnji izvida, tijelo preminule 60-godišnjakinje je po nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetnika, prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik, radi obdukcije, a kriminalističko istraživanje na okolnosti ovog kaznenog djela je još u tijeku
 - kazala nam je u petak ujutro Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.  

Od stanara ove 17-ero katnice, inače, najvišeg nebodera u Šibeniku, s kojima smo razgovarali tijekom jučerašnjeg dana doznali smo da je 60-godišnjakinju u besvjesnom stanju pronašao njezin brat te odmah pozvao hitnu pomoć.

Nekolicina stanara koji žive nekoliko katova iznad potvrdili su nam da su majka i sin živjeli zajedno u teško narušenim obiteljskim odnosima i da su se iz njihova stana često mogle čuti žestoke svađe. Dodali su kako u četvrtak ujutro nisu ništa posebno čuli iz stana preminule žene, te da ih u poslijepodnevnim satima o ovoj obitelji ispitivala i policija.

- I majka i sin vrlo su rijetko komunicirali sa ostalim stanarima zgrade, gotovo pa nikako. Iako su našoj zgradi živjeli dugi niz godina, ne znam im ni prezime. Poznato mi je tek da se majka zove Rosa, a sin Berto, i da je on njezino izvanbračno dijete. Na žalost, oboje su imali psihičke poremećaje te su, koliko mi je poznato, u nekoliko navrata bili hospitalizirani na Odjelu psihijatrije šibenske bolnice - ispričao nam je sredovječni stanar ove zgrade, koji nije želio da mu spominjemo ime.

Tijekom današnjeg dana o svim detaljima ovog slučaja oglasit će se Županijsko državno odvjetništvo koje je preuzelo istragu.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 16:47