StoryEditorOCM
Crna kronikaspecijalci na terenu

Neslužbeno: nasilnik koji je napao dvije Splićanke je 28-godišnjak iz Gline. U dosjeu ima niz krađa, razbojništava, nedozvoljenog držanja oružja....

Piše Marko Didić
17. srpnja 2021. - 15:08

Tijekom jutarnjih sati u subotu u Splitu su brutalno napadnute i pretučene dvije žene, a napao ih je isti muškarac u dobi od 25 do 35 godina obučen u sive hlače i majicu.

Taman kada je došla u caffe bar "Firule" u kojem povremeno radi, da bi počela čistiti, napadnuta je i brutalno pretučena 52-godišnja Nevenka Margeta iz Splita.

Žena je upravo otvarala kafić, a s leđa joj je prišao muškarac koji je ljubazno zamolio da mu da čašu vode. Nevenka je krenula dati mu vode, a muškarac ju je tada svom snagom udario bocom jamnice po glavi koju je prethodno uzeo iz gajbe. Kad je nesretna žena pala na stepenice divljački ju je tukao rukama i nogama po glavi tako da se razbila i boca, a napad bi vjerojatno potrajao i duže da se nije umiješala jedna strana turistkinja i još nekoliko žena koje su išle na plažu.

Divljak je nakon toga mirno odšetao, a Nevenka je odmah prevezena na Hitnu pomoć gdje joj je evidentirano više udaraca, hematoma i razderotina po glavi, rukama i vratu, ali srećom bez prijeloma.

Njen muž, Damir Margeta, legenda Četvrte gardijske brigade i osamdesetpostotni invalid Domovinskog rata nam kaže da je napadač sve udarce uputio u glavu njegove žene.

- Policija je ovdje bila ispred objekta Firule, ali nisu izuzeli uopće snimke napada koje su evidentirane na nadzornoj kameri. Zato sam ja uspio poslikati najvažnije kadrove sa snimke i evo vam šaljem fotografiju napadača. Nudim tisuću kuna onome tko policiji dojavi identitet napadača, kaže nam Margeta koji je već u svojoj režiji doznao da je napadač došao iz Gline u Split,a ima i još detalja koje trenutno ne bi iznosio u javnost.

Nakon što je napao Nevenku oko sedam i petanest ujutro u ulici Put Firula b.b. ,napadač je krenuo prema ulici Antuna Branka Šimićate je dok je zvonila na parlafon na zgradi ispred broju 77 napao i Kristinu U. (40) prišavši joj s leđa. Udario ju je kamenom dva tri puta po glavi, zatim joj je čupao kosu i udarao šakama po tijelu da bi je nakon toga bacio na pod nastavivši je udarati. Poslije je trčećim korakom otišao u smjeru tržnice Split 3.

U iskazu policiji Kristina je reka da ne zna kako je obučen napadač niti ga može detaljnije opisati, ali zna da je mlađe životne dobi.

Zadobila je hematome na tjemenu, lijevoj strani glave te ogrebotine na oba lakta i oba koljena.

Policija je na mjestu napada pronašla plosnati kamen s kojim je napadač udarao nesretnu ženu, a s lijeve strane na ulazu u zgradu je oštećeno armirano fiksno staklo.

I ovaj napad je kao i onaj prvi pokriven je video nadzorom, samo što u ovom drugom napadu policija ima i iskaz vlasnika stana ispred čije je zgrade Kristina napadnuta.

- Ona je zapomagala i zvonila na parlafon, a kada sam se ja spustio napadača više nije bilo ispred zgrade, rekao je gospodin koji ima dijete sa posebnim potrebama kojemu je Kristina asistentica.

Krisitna je inače asistenica i u udruzi "Prijatelji", a napadnuta je baš kada je išla raditi sa djetetom sa posebnim potrebama kojemu se i inače posvećuje.

28-godišnji A.N.


Napadač je, kako neslužbeno doznajemo, 28-godišnji A. N. iz Gline kojeg zovu "Aco Srbin", ali to policija još nije potvrdila. Još ga nije uhitila, ali se očekuje skoro uhićenje. Navodno je lociran i bježi u pravcu Srinjina, viđen je kako se probija kroz šikaru. Akciju uhićenja vodi zamjenik načelnika PU SD Marko Srdarević, a dignuta je i Specijalna policija.

Napadač u dosjeu ima niz krađa, razbojništava, provala, prisile, nedozvoljenog držanja oružja. Za njim je već raspisana najnovija potraga PU zagrebačke sa izričitom naredbom da ga se uhiti, a morao je počiniti dva brutalna napada na žene koje pošteno i odgovorno rade svoj posao da se to ubrzo konačno i dogodi.

Prema posljednjim informacijama, napadač se kreće kroz šikaru prema kamenolomu i području koje pripada Podstrani. Pitanje je vremena kada će biti uhićen, budući da za njim traga policija uz pomoć pasa tragača i drona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 00:36