StoryEditor
Crna kronikana svu sreću

Dojava o bombi u Avenue Mallu je bila lažna, zagrebački dogradonačelnik komentirao događaj: ‘Ovo je loša provokacija, Zagreb je siguran grad‘

Piše Tomislav Kukec/JL
18. svibnja 2022. - 16:42

Oko 13.45 sati Policijska uprava zagrebačka zaprimila je dojavu o mogućoj postavljenoj eksplozivnoj napravi u trgovačkom centru u Aveniji Dubrovnik. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici, a tijekom poslijepodneva PU zagrebačka priopćila je kako je dojava bila lažna, piše Jutarnji list.

- Obavljenim protueksplozijskim pregledom u trgovačkom centru u Aveniji Dubrovnik, koji je završio oko 16.15 sati, potvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi. Policijski službenici će provesti kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja identiteta počinitelja - objavila je policija.

Podsjetimo, prije nešto manje od mjesec dana dojava o eksplozivnim napravama stigla je u Arena Centar te su kupci također evakuirani. Nakon detaljnog pregleda ustanovljeno je da nema nikakve postavljene bombe.

Policija će u svakom slučaju pokrenuti potragu za počiniteljem, odnosno, dojaviteljem.

Ispred Avenue Malla je stigao i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

- Do sada je pola prostora pregledano. U trenutku dojave u centru je bilo oko 1000, 1500 ljudi, rekao je Korlaet.

Dodao je kako trenutno iz garaže ne mogu izaći oni koji su u njoj parkirani.

- Ja to promatram kao nekakvu lošu provokaciju, mislim da nema nikakvog razloga za paniku te da se radi o lažnoj dojavi koja ima za cilj unijeti nesigurnost. Zagreb je siguran grad, poručio je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2022 01:17