StoryEditor
Crna kronikaPoslije dva mjeseca

Policajci nakon pisanja 'Slobodne' pokušali izvaditi metak iz vozila muškarca ranjenog u Mosećkoj, nisu uspjeli

23. svibnja 2019. - 12:38

U četvrtak ujutro policija je dva mjeseca nakon pucanja došla po zrno metka ispaljenog u prednje lijevo svjetlo Citroena Berlingo, vlasništvo Lea Krstulovića (38) ranjenog metkom u trbuh iz ilegalne češke zbrojovke, kalibra 7,65 mm.

Kao osumnjičenik za pokušaj ubojstva na splitskim Bilicama je u istražnom zatvoru pomorac P. Ć. (39) koji je izjavio da je pištolj nabavio za tisuću eura preko interneta. Ranjavanje Lea Krstulovića dogodilo se u subotu oko 14,40 sati u Mosećkoj 63 B u Splitu pred vratima obiteljskog stana u kojem su mu bili supruga i troje djece mlađe od deset godina.

Pokušaj ubojstva u Splitu: ranjenom 38-godišnjaku netko je i prije dva mjeseca pucao u automobil, a metak je još zaglavljen u vozilu; Zašto ga policija nije uzela kao dokaz?!

Propucavanje svjetla vozila zbilo se u ožujku na parkiralištu ispred zgrade, ali zrno nije tada izvađeno iz automobila jer su policajci zaključili da je preduboko.

Tada im je Leo Krstulović kazao kako sumnja da je to napravio P.Ć., njegov prvi susjed, ali nije napravljena pretraga njegovog stana unatoč čvrstom dokazu o postojanju vatrenog oružja usađenom iza prednjeg fara Citroena.

Kako se u međuvremenu dogodilo ranjavanje, nužno je doći do zrna i čahure metka ispaljenog u vozilo radi usporedbe tragova udarne igle i cijevi pištolja iz kojeg je ispaljen s metkom ispaljenog u trbuh Lea Krstulovića.

Čahura je nažalost izgubljena za vještačenje jer je malo vjerojatno da će se naći na mjestu događaja na parkiralištu u Mosećkoj ulici dva mjeseca nakon pucnja.

Zrno su policajci pokušali izvaditi u Sukoišanskoj ulici gdje je Citroen Berlingo bio parkiran u četvrtak, u susjedstvu PU splitsko-dalmatinske gdje se zbivanja oko Mosećke pretresaju danima.

Kako je duboko usađeno, unatoč trudu, nisu uspjeli te je vozilo odvezeno u policijski servis na predjelu Brda. Tamo će ga rastaviti kako bi došli do zaboravljenog dokaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 02:44