StoryEditorOCM
Crna kronika‘Zaboravni‘ službenik

Policajac pod sumnjom da je u osam godina oštetio državni proračun za više od 800 tisuća kuna, poslužio se perfidnim trikom s druge strane zakona

Piše PSD
1. travnja 2022. - 16:30

Uskok je pokrenuo istragu protiv policajca (55) za kojega se sumnja da je novac od kazni godinama trpao u svoj džep te 'maznuo' čak 831.000 kuna.

Navodno je to činio od siječnja 2013. do ožujka prošle godine, dakle punih osam godina, a da nitko od mjerodavnih iz Policijske uprave to nije primijetio. Činio je to u Belišću, Valpovu i Osijeku kao policijski službenik Policijske postaje Belišće, piše Danica.

"U tom razdoblju je od policijskih službenika preuzeo ukupno 1,95 milijuna kuna, a potom dio tako primljenog novca nije uplatio u državni proračun, već ga je zadržao za sebe, čime je oštetio proračun i sebi pribavio protupravnu korist u iznosu od najmanje 831.000 kuna", ističu danas u Uskoku.

image

Policajac je od policijskih službenika preuzeo ukupno 1,95 milijuna kuna, a potom dio tako primljenog novca nije uplatio u državni proračun (ilustracija)

Tomislav Krišto/Cropix

Potom je u službenoj evidenciji MUP-a lažirao dokumentaciju o naplaćenim iznosima novčanih kazni i vremenu njihove naplate, odnosno o zaduženju obrazaca za prekršajne kazne. Riječ je o kaznama za prekršaje u prometu.

"Prilikom redovnih godišnjih inventura u razdoblju od 2013. do 2020. godine u liste inventure robe unio je neistinite podatke o stanju zaliha obrazaca i svojim potpisom ovjerio unesene podatke", stoji u rješenju o provođenju istrage, piše Danica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2023 04:26