StoryEditor
Crna kronikaklizavi 'film' na asfaltu

Pojavila se snimka sudara u tunelu Sv. Ilija; Stručnjak upozorava na veliku opasnost s kojom se suočavaju svi vozači ulazeći u tunel po kišnom vremenu

Piše K. M. B.
8. travnja 2019. - 16:05
tunel00

Nalaz i mišljenje o uzrocima stravične nesreće u tunelu Sv. Ilija napravit će dipl.ing. Stanko Smodlaka, stalni sudski vještak za strojeve, cestovni promet i motorna vozila koji je bio na očevidu u nedjelju navečer.

U međuvremenu smo od čitatelja dobili i snimku stravične nesreće koja se dogodila u tunelu u nedjelju oko 18.15 sati.

Smodlaka nije želio govoriti o detaljima vezano za konkretnu nesreću dok ne napravi svoj posao do kraja, ali nam je pojasnio koji je najčešći uzrok proklizavanja vozila u tunelu dok vani pada kiša.

- Ulazi u tunel su karakteristični s aspekta sigurnosti. Naime, vozila na svojim gumama donesu vlagu koja se izmješa sa slojem prašine na kolniku. Na taj način se napravi klizavi “film” na asfaltu koji kiša ne ispire pošto se radi o zatvorenom prostoru – pojašnjava nam vještak.

Potresne fotografije iz tunela Sveti Ilija: u prometnoj nesreći poginuo vozač, automobili potpuno uništeni

Tragične vijesti: jedan od ozlijeđenih vozača u nesreći u tunelu Sveti Ilija preminuo u splitskoj bolnici

Slobodna Dalmacija u posjedu je potresne snimke iz tunela Sveti Ilija. Snimka, kako se čini, potvrđuje mišljenje ing. Smodlake te je vidljivo kako BMW proklizava pri ulasku u blagi lijevi zavoj u tunelu.

Iz poštovanja prema obitelji stradalog nećemo objaviti snimku u cijelosti. Nažalost, jedan mladi život je izgubljen, a video objavljujemo kao upozorenje svim vozačima koliko je malo potrebno da se dogodi nesreća s tragičnim posljedicama.

Uvijek prilagodite brzinu uvjetima na cesti i uvijek koristite sigurnosni pojas.

 

#PROMETNA NESREĆA#TUNEL SVETI ILIJA#STANKO SMODLAKA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 21:14