Crna kronikaekstremizam mu je u krvi

Pogledajte kako su specijalci upali Ringwaldu u stan, no mnogi su uvjereni da ni ovoga puta nije konačno pao; Nedavno je opet uspio šokirati Šibenčane...

Piše SD
ring00

Netko tko bi se uopće poželio ozbiljnije pozabaviti likom i (ne)djelom Stipe Ringwalda, nekadašnjeg šibenskog motociklističkog asa, uzrocima i posljedicama njegovih postupaka, trebao bi prionuti sustavnom istraživanju koje nikako ne bi uključilo samo puko internetsko pretraživanje novinarskih tekstova i izvešća o njegovu narastanju u svijetu kriminala.

Jer, Ringwald je oduvijek, čak i u djetinjstvu, kako tvrde njemu bliski izvori, pokazivao znakove devijantnosti koja se u to vrijeme tumačila dokazivanjem među vršnjacima, zauzimanjem vodeće pozicije na društvenoj ljestvici popularnosti.

Policija otkrila detalje brutalne likvidacije u Omišu i objavila snimke uhićenja; Ubijeni Karmelino od jednog je osumnjičenog na sudu 'utjerivao' dug od pola milijuna kuna, je li to i motiv zločina?

Kako je policija došla do naručitelja ubojstva u Omišu: odmah im je bio sumnjiv njegov bivši poslovni partner; Naslućuje li se i motiv zločina?

Ovo je osumnjičeni za ubojstvo u Omišu, bivši motociklistički prvak i kriminalac sa stotinama prijava zbog droge i nasilja; Jedne godine imao je 853 poziva s Uredom predsjednika

Odskakao je od drugih po načinu ponašanja i uvijek je bio ekstreman, čega god se prihvatio - upravljača motocikla na motostazama ili kasnijeg šurovanja s ljudima iz kriminalnog podzemlja.

Predugačak policijski dosje u kojemu mu se mnoga kaznena djela nisu mogla dokazati niti osigurati čvršća optužnica za dugogodišnju zatvorsku kaznu “zabetonirao” mu je među Šibenčanima status nedodirljivoga, čovjeka kojemu pravosuđe ne može ništa. Uzdizao se u tim pretpostavkama čak i do razine policijskog doušnika čiji utjecaj seže preduboko...

U Šibeniku uhićen i ubojica Karmelina Fistanića: Stipe Ringwald po nalogu dvojca iz Omiša ispalio mu je šest hitaca u glavu​

Duge cijevi na ulicama Omiša: uhićena dvojica organizatora brutalnog smaknuća Karmelina Fistanića​

Bosonog

Arogancijom i stalnim provokacijama represivnog sustava taj je kult brižno njegovao, a pri tome ga je upotpunjavao sporadičnim “godišnjim odmorima” u zatvorskim ćelijama, deportacijama, prijetnjama, pokušajima ubojstva, pijančevanjem, nasilništvom svih vrsta, drogiranjem...

Svih tih godina, pa i desetljeća, bio je i ostao konstanta crnih kronika u medijima do te mjere da pojedinačne epizode, koliko god krvave ili brutalne bile, njegovi sugrađani gotovo više nisu ni komentirali, kao ni dolaske i odlaske iz Šibenika.

Ipak, prošle je godine uspio iznenaditi svojim bosonogim “tibetanskim nastupom” nakon mjeseci izbivanja i prikladnom tetovažom na čelu kojom je, kako je objasnio malobrojnima koji ga i danas smatraju “urbanom legendom”, pokazao da je svoj životni i duhovni svjetonazor poklonio hinduizmu.

Čak ni posljednje uhićenje i izgledna optužnica za brutalno ubojstvo mnoge u Šibeniku nije uvjerila da je Ringwald konačno pao. Spremni su staviti “ruku u vatru” da će se, kao i svaki put do sada, naći na slobodi jer nema rešetaka iza kojih se zgrijao. Već će, kažu, pronaći načina. 

Pogledajte snimku jučerašnjeg uhićenja Stipe Ringwalda:

 

 

#STIPE RINGWALD