StoryEditor
Crna kronikastrava na TTTS-u

Počinje suđenje za jedno od najbrutalnijih ubojstava u režiji splitskog podzemlja: prvo su šmrkali kokain, a onda ga je natjerao da klekne pa iz blizine izrešetao automatskom puškom

25. rujna 2019. - 17:43

Suđenje Liridonu Berishi (27) iz Stobreča za ubojstvo Ante Prnjaka (34) iz Kljaka na splitskom TTTS-u počinje za 40 dana na Županijskom sudu u Splitu. Glavna raspravom će predsjedati sutkinja Višnja Strinić koja vodi i suđenje Ivanu Giljanoviću (38), poznatom splitskom iznuđivaču, optuženom za pokušaj ubojstva Marka Bekavca(29).

Na pripremnom ročištu u srijedu ujutro na splitskom sudu zastupnica optužbe Julijana Stipišić iznijela je koje dokaze ima protiv optuženoga za kazneno djelo teškog ubojstva za koje mu prijeti kazna do 40 godina zatvora. Liridon Berisha, kojeg zastupa odvjetnik mr. sc. Željko Gulišija, priznao je usmrćenje Ante Prnjaka, ali ne na način na koji ga tereti optužnica.

Među dokazima koji su predloženi protiv njega su izjave desetak svjedoka, pregled video snimke s TTS-a, zatim nalazi iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" među kojima su daktiloskopski i biološki te mehanoskopski tragovi. Pregledat će se i psihijatrijsko vještačenje za optuženoga Liridona Berishu te nalaz krvi i urina na alkohol i drogu.

Potvrđena optužnica protiv Liridona Berishe: odvezao bivšeg profesionalnog vojnika na TTTS, natjerao da klekne, a onda ga brutalno smaknuo s 14 hitaca; Evo na koliko bi mogao iza rešetaka

Berisha je na plaži urlao: 'Ubit ću te kao i Prnjaka!'; Otkrivamo tri velike pogreške brutalnog ubojice splitskog dilera koje su pomogle policiji da brzo rasvijetli slučaj​

Liridon Berisha se tereti da je 21. kolovoza prošle godine oko 22,40 sati dovezao na splitski TTTS s Antom Prnjakom u njegovom osobnom automobilu BMW šibenskih registarskih oznaka. Kada su stigli na napušteno i mračno mjesto na predjelu Kamena, iskorištavajući poznanstvo i povjerenje Ante Prnjaka, zatražio je od Prnjaka da klekne ispred njega na koljena držeći ga tako u strahu. Zatim je u njega iz neposredne blizine ispalio najmanje četrnaest hitaca iz automatske puške kalibra 7,62 mm, stoji u optužnici.

Elementi teškog ubojstva za tužiteljstvo leže u činjenici da su se poznavali zbog čega je sada pokojni imao povjerenja u Berišu koji je to iskoristio na podmukao način te u činjenici da je Prnjak bio u strahu i izrešetana brojnim mecima čime je ubojstvo okrutno jer je žrtva patila. Obdukcija je utvrdila da je Prnjak dobio dva metka u zatiljak te četiri u desnu sljepoočnicu. Četiri metka pogodila su ga u leđa i prsa, a ostali su izrešetali jednu i drugu ruku te natkoljenicu.

Liridon Berisha se dan poslije dovezao Prnjakovim BMW-om u Srinjine te benzinom iz kanistra polio automobil i zapalio ga kako bi uništio tragove. Nakon uhićenja tijekom istrage Berisha je izjavio kako ga je Ante Prnjak maltretirao više od dvije godine zbog kokaina u vrijednosti oko dvije tisuće eura koju mu nije odmah platio.

Dug je došao na 50.000 eura zbog lihvarskih kamata te Liridon Berisha nije mogao redovito davati dovoljno novca. Izjavio je kako ga je zbog toga Prnjak maltretirao i ponižavao pred članovima obitelji. Na dan ubojstva su zajedno šmrkali kokain te je u jednom trenutku Ante Prnjak iz automobila izvadio automatsku pušku kalibra i zatražio od njega da likvidira jednog muškarca za oprost duga, naveo je Berisha kao motiv ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2021 14:17