StoryEditor
Crna kronikajavna bilježnica iz solina, objašnjava kako je milan đuranović ‘postao’ osuđeni zločinac miljenko bajić

PO ZAKONU Marija Ivančić: Nisam znala tko je Bajić, niti da je na tjeralici

Piše PSD.
18. kolovoza 2010. - 13:07

Milan Đuranović Mile
Nisam nasjela ni na kakvu prijevaru, niti me je itko obmanuo. Činjenica je da sam postupila prema Zakonu o javnom bilježništvu, i to prema članku 60. u kojem jasno stoji da ako javni bilježnik ne poznaje sudionike osobno i po imenu, njihovu istovjetnost utvrdit će osobnom iskaznicom ili putovnicom.

Ako ni to nije moguće, njihovu istovjetnost mora posvjedočiti koji drugi javni bilježnik ili dva svjedoka istovjetnosti. Uz ovakve okolnosti nisam bila dužna dalje provjeravati ikakve činjenice - kazala nam je jučer Marija Ivančić, javna bilježnica iz Solina kojoj je 8. lipnja ove godine došao Milan Đuranović Mile (46), splitski skladatelj i vođa grupe “Ponoćni express”, i predstavio se kao Miljenko Bajić kazavši da je izgubio osobne isprave.

Da potkrijepi istinitost svojeg “novog“ identiteta, Đuranović je doveo i svjedoke Ines Đ. (28) i Antu O.P. (38).

Đuranović je, naime, još davno od Bajića, inače bivšeg pripadnika 72. bojne Vojne policije osuđenog na šest godina zatvora zbog ratnog zločina nad civilima u Lori, a koji je već šestu godinu u bijegu pred hrvatskim pravosuđem, kupio automobil golf, no tada nije dokumente prebacio na svoje ime.

Kako je htio prodati automobil, pokušao je to izvesti predstavivši se kao Bajić, a javna bilježnica uredno je ovjerila ugovor o kupoprodaji automobila.

Tko je uopće Bajić?

- Nije mi uopće bilo poznato to prezime Bajić, niti sam za njega čula, niti znam što je napravio. Znam samo da sam radila po zakonu. Mjesec dana nakon te ovjere u ured mi je došao policajac koji je tvrdio da ni svjedoci nisu imali osobne isprave te mi je prijetio podnošenjem kaznene prijave. Rekao mi je da sam morala znati za tjeralicu koja je izdana za tim Bajićem. Pa, zašto sam to morala znati? - u čudu se zapitala javna bilježnica.

Đuranovićeva varka otkrivena je kad je s tako ovjerenim ugovorom došao na policiju. Tamo su, naravno, čim su vidjeli ime Miljenko Bajić, pomislili da im se “posrećilo” te da im je odbjegli osuđenik napokon dolijao.

No, provjerom su otkrili da to nije Bajić koji se navodno skriva negdje u Kanadi, nego da se radi o Đuranoviću. I on i dvoje svjedoka zbog svega su zaradili kaznenu prijavu zbog ovjeravanja neistinita sadržaja.

Vođa “Ponoćnog expressa” je već ove godine bio u pritvoru jer je bio prijavljen zbog iznuđivanja 50 tisuća eura.

vladimir urukalo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 17:46