StoryEditorOCM
Crna kronikapožar podmetnut?

Planuo automobil Splićanina koji je nekoliko dana samoizolacije proveo upravo u vozilu, ima elemenata kaznenog djela: ‘Da to je Citroen moje supruge‘

22. ožujka 2020. - 18:43

Rano jutros planuo je osobni automobil marke Citroen na parkingu u Paraćevoj ulici u Splitu. Dojavu o požaru na automobilu vatrogasci su dobili oko 2.30 sati.

Glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, Antonela Lolić nam je potvrdila kako je policijski očevid završen.

- Vozilo je u cijelosti uništeno. Policijskim očevidom utvrđeno je da ima elemenata kaznenog dijela i policija sada provodi kriminalističko istraživanje, rekla nam je glasnogovornica.

Auto je u vlasništvu supruge Splićanina Igora Smiljanića, koji nam je to potvrdio.

Podsjetimo, o Igoru Smiljaniću smo pisali prije četiri dana kada nam je ispričao kako se već nekoliko dana nalazi u samoizolaciji u automobilu jer ne zna gdje bi. 

Igor radi kao vozač turističkih autobusa i po zadatku i poslom je otišao u Italiju svega par dana nego li je susjedna nam zemlja proglašena "crvenom zonom". U Veneciji je preuzeo pun autobus turista, vozio ih Italijom, nakon nekog vremena s njima prešao u Austriju, odakle je ta grupa trebala krenuti put svojih domova. Tada je već proglašena karantena u Italiji, a Igor je praznim autobusom, krenuo put Splita.

Iako mu na graničnom prijelazu Macelj nije bilo dodijeljeno rješenje o samoizolacija, on se odlučio izolirati od obitelji.

Jednu večer prespavao je kod prijatelja u kući na selu u Šibensko-kninskoj županiji, a onda i nekoliko u svom automobilu.

Na kraju je donesena obiteljska odluka da se Igor ipak vrati u svoj dom, a supruga se s djecom preselila kod prijatelja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. veljača 2023 13:25