StoryEditorOCM
Crna kronikapodignuta optužnica

Piroman koji je zapalio Seget i napravio štetu od 130.000 eura priznaje: ‘Izraketirao sam se pivom i Normabelima...‘

Piše Vladimir Urukalo
9. rujna 2024. - 18:58
Utvrđeno je da je u Segetu izgorjelo ukupno 6,69 hektara borove šume i da je pričinjena šteta od gotovo 129 tisuća euraDuje Klarić/Cropix

Splitski Općinski sud potvrdio je ovih dana optužnicu ODO-a protiv 35-godišnjeg Ivice V. iz Ljubitovice kojem se na teret stavlja da je 18. srpnja ove godine u Seget Vranjicu, na dva mjesta izazvao požar u blizini apartmanskog naselja i hotela "Medena", a kako se vatra nekontrolirano širila doveo je u opasnost tisuće gostiju i djelatnika hotela "Medena" i autokampa "Amadria".

Seget zapaljen zbog koncesije za pomorsko dobro?! Apartmani Medena: Postoji sumnja da je počinitelj djelovao po nalogu

Piroman iz Ljubitovice uhićen je dva dana kasnije u spektakularnoj akciji pripadnika splitske Specijalne policije koji su u ranim jutarnjim satima zaustavili "Prometov" autobus, uletjeli u njega i sa zadnjeg sjedišta za noge izvukli i potom na pod oborili i vezali osumnjičenog 35-godišnjaka. Vještačenjem je utvrđeno da je požar izazvao u akutno pijanom stanju i da je bio smanjeno ubrojiv, ali ne u bitnoj mjeri, a za ovo teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti zakonom je propisana kazna zatvora od jedne do 10 godina. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 18:59