StoryEditorOCM
Crna kronikastrašna nesreća

Vozač sinoć u Muću naletio na ‘Astru‘ u kojoj su bili majka, otac i dvoje djece: muškarac je poginuo, a četveročlanoj obitelji samo je jedna stvar spasila živote

28. veljače 2022. - 14:53

Neprilagođena brzina uzela je još jedan život na prometnicama! U prometnoj nesreći koja se u nedjelju oko 19.50 sati dogodila na cesti u Gornjem Muću smrtno je stradao 45-godišnji Zvonimir Š. koji je vozio automobil marke "VW Golf".

Tragedija u Muću: u teškoj prometnoj nesreći poginula jedna osoba, tri su prevezene u splitsku bolnicu

Upravo je on, prema rezultatima očevida kojeg je provela policija zajedno s Rene Laurom, zamjenicom ŽDO-a Split i sudskim vještakom za cestovni promet Stankom Smodlakom, prouzročio nesreću tako što se, još uvijek neutvrđenom brzinom uletio u zavoj te je izgubio kontrolu nad golfom.

Zbog toga je pri izlasku iz zavoja prešao u suprotni kolnički trak te je velikom silinom udario u prednji lijevi dio "Opel Astre" koja je dolazila iz suprotnog pravca u svojoj kolničkoj traci, a u kojoj se nalazila četveročlana obitelj s dvoje maloljetne djece od 14 i 11 godina.

Prema dostupnim informacijama svi su oni prevezeni u splitsku bolnicu s više zadobivenih ozljeda, a neslužbeno doznajemo da je i 44-godišnjeg oca te tri godine mlađu majku, ali i njihovu djecu od puno težih ozljeda, a možda i sigurne smrti spasilo to što su svi bili vezani sigurnosnim pojasevima.

Za razliku od njih, mladi vozač golfa koji je tek prije nekoliko mjeseci napunio 25 godina je od siline udara umro na mjestu nesreće. Nije bio, neslužbeno doznajemo, vezan sigurnosnim pojasom, a tek će obdukcija i dodatna vještačenja koja će se provesti pokazati da li je i u kojem omjeru bio pod utjecajem alkohola ili nekih drugih opijata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 10:21