StoryEditor
Crna kronikatragedija na poljičkoj

Pijana usmrtila djevojku i pobjegla s mjesta nesreće: vozačica koja je u Splitu audijem srušila studenticu u zatvoru dočekala optužnicu

4. travnja 2019. - 22:04
prometna_poljicka3-241018

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv Tene Gotovac Soldić (38), sada već bivše zaposlenice HAC-a.

Ona se nalazi u istražnom zatvoru jer je 23. listopada prošle godine u alkoholiziranom stanju izazvala prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradala studentica Marija Ćorić (19) iz Čapljine, te je potom pobjegla s mjesta nesreće.

Optužnica je tereti da je vozila Audi A3 te večeri oko 21.20 u Poljičkoj ulici u Splitu, i to dok je imala važeću zabranu upravljanja vozilom B kategorije.

U krvi je imala najmanje 1,01 promila alkohola pa su zato, smatra tužiteljstvo, njezine sposobnosti za vožnju bile smanjene. Zbog toga je dojurila do križanja brzinom od oko 70 km na sat, iako je na semaforu za njezin smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo.

Automobil je udario 19-godišnju studenticu koja je upravo prelazila pješački prijelaz dok joj je bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake te je nesretna djevojka od siline udarca dobačena 15-ak metara dalje. Pretrpjela je toliko teške ozljede da je preminula na mjestu nesreće.

Pijana 38-godišnjakinja je, po optužnici, znala da je udarila djevojku no usprkos tome nije stala i pružila joj pomoć već je pobjegla.

ŽDO predlaže produljenje istražnog zatvora u kojem se nalazi od 24. listopada prošle godine, i to zbog opasnosti od ponavljanja djela.

To potkrepljuju time da je Gotovac Soldić do sada pet puta prekršajno bila osuđivana zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Posebno ističu da je imala mjeru zabrane upravljanja vozilom koja joj je vrijedila od 4. svibnja 2018. do 3. veljače 2019. godine, koju je izdala sinjska policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2022 10:18