StoryEditorOCM
Crna kronikaMortus Kristina

Pijana maltretirala oca i brata. Sutkinja joj ‘odrapila‘ dva i pol mjeseca ‘triježnjenja‘

Piše Vijesti SD
3. rujna 2023. - 17:37

Kristina (23) se toliko napila da je brutalno izvrijeđala brata i oca rano ujutro u obiteljskoj kući. Napuhala je čak 2,31 promila alkohola.

Nakon burnog noćnog provoda, Kristina se u svibnju ove godine u subotu oko 7.45 sati ujutro probudila i s nekim glasno razgovarala na telefon. Očito preglasno jer je to zasmetalo drugim članovima obitelji, piše Danica.hr.

Preglasan razgovor probudio je Kristinina brata koji joj je na hodniku na prvom katu obiteljske kuće u Zagrebu prigovorio zbog toga. Bolje da nije…

"Je*em ti mater, šta još spavaš debilčino, šta te boli ku*ac za mene", zaurlala je Kristina te otišla u svoju spavaću sobu i lupala po zidu koji dijeli njihove spavaće sobe.

Ni tu nije stala. Oko 8.15 sati ujutro u kuću se vratio Kristinin otac te zatekao mortus pijanu kćer kako leži na kauču u dnevnom boravku u prizemlju. Rekao joj je da bi trebali poći u Vrbovec u ustanovu za odvikavanje od alkohola.

To je Kristinu toliko razljutilo da je naglo ustala sa kauča te počela vikati na oca vrijeđajući ga pogrdnim riječima.

"Pusti me, tko te je*e, đubre jedno", galamila je Kristina te je nekoliko puta pljunula prema ocu, nakon čega je otišla u svoju spavaću sobu.

Takvo je ponašanje kod njezina brata i oca izazvalo osjećaj uznemirenosti, straha te povredu dostojanstva, pa su odmah pozvali policiju koja je Kristinu uhitila i alkotestirala. Dva je dana provela na triježnjenju u policijskom pritvoru.

"Počinila je psihičko nasilje u obitelji prema bratu i ocu, što je kod istih izazvalo osjećaj straha, uznemirenosti i povredu dostojanstva", zaključila je sutkinja.

Kristina je kažnjena s 40 dana zatvora, od čega se oduzimaju dva dana provedena u policijskoj ćeliji. Ta je kazna spojena s prethodnom s početka godine, kad je također u pijanom stanju počinila nasilje u obitelji i dobila 40 minus 2 dana zatvora.

Sutkinja je Kristinu, dakle, ukupno kaznila sa 76 dana zatvora u koji, doduše, neće ići ako u roku od 12 mjeseci ne počini novo nedjelo. Odredila joj je i obvezno liječenje od alkoholne ovisnosti u nadležnoj ustanovi. Mora platiti 65 eura sudskih troškova.

Presuda je pravomoćna jer su se i Kristina i policija odrekle prava na žalbu. Mjera zabrane približavanja bratu i ocu nije izrečena. Kristina je, inače, zaposlena u državnoj tvrtki i nije udana, a osim ta dva slučaja nije osuđivana, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:47