StoryEditorOCM
Crna kronikaIskaz u uskok-u

Petrak iznio obranu, evo što je rekao o pucnjavi na Čubelića: Jedan je momak u mene uperio pištolj...

Piše Vladimir Urukalo
21. listopada 2024. - 16:51

Nakon što je 11. travnja 2023. godine na splitskim Skalicama hicem iz pištolja ranjen Josip Čubelić zvani Čuba (37), kojeg je u lijevu potkoljenicu pogodio jedan od metaka koje su, po USKOK-ovoj optužnici, iz dva pištolja tog popodneva ispalili Ante Varnica (45) zvani Arturo i Toni Soprano i Jerko Radić (43) zvani Dutch Shultz i Maldini, pokrenuo se slijed događaja tijekom kojih su policija i USKOK "razbili" nevjerojatno raširenu krijumčarsku narkoorganizaciju na čelu sa zagrebačkim poduzetnikom Nenadom Petrakom (44) zvanim Modric i Tom Hardy.

Do te pucnjave rijetko je tko u široj javnosti čuo za Petraka, do tada samozatajnog građevinskog poduzetnika i suvlasnika solinskog boksačkog kluba i tvrtke "Boxing promotion Salona", za kojeg se nakon toga ispostavilo da je jedan od najmoćnijih narkošefova u Europi.

Petrak u Turskoj nije uhićen zbog tona kokaina - nego zbog propucavanja Čubelića. Nameće se jedno logično pitanje...

Zašto je USKOK preuzeo pucnjavu u Splitu? Čubu su gađali u prsa, Petraku, Radićima i Varnici prijeti do 35 godina!

Nakon pucnjave, istragu je za pokušaj Čubinog ubojstva prvo vodio splitski ŽDO, no tijekom vremena, a posebice nakon dešifriranja kriptirane komunikacije na SKY/ECC aplikaciji, u sklopu čega su otkrivene mnoge pojedinosti organiziranosti i funkcioniranja Petrakove "hobotnice", slučaj je preuzeo USKOK, koji je naposljetku i podignuo optužnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 22:29