StoryEditorOCM
Crna kronikaprijavili građani

Pelješki ugostitelj otvorio kafić zbog privatne zabave, policija zatekla 13 gostiju. Vlasnik prijavljen, svi su dobili i kazne zbog nenošenja maski

4. veljače 2021. - 18:22

Zbog ilegalnog otvaranja ugostiteljskog objekta, šezdesetogodišnji pelješki ugostitelj zaradio je prekršajnu prijavu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ston, 60-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta s područja Pelješca osumnjičen je da je počinio prekršaj iz čl. 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Naime, policijski službenici su u večernjim satima 3. veljače, nakon dojave građana da spomenuti objekt radi, u istom zatekli održavanje privatne zabave na kojoj je prisustvovalo 13 gostiju, od kojih su dvoje bila djeca.

Osim vlasnika i gostiju, unutar objekta zatečene su i 55-godišnja suvlasnica te dvije zaposlenice objekta, iako je Odlukom o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, donesenom od strane Stožera civilne zaštite RH 27. studenog 2020. godine, a koja je i dalje na snazi, naložena obustava rada ugostiteljskih objekata.

Svi zatečeni prekršajno su sankcionirani pa gore spomenutom Zakonu, zbog nenošenja maske za lice, dok je vlasnik objekta, kao što je već navedeno, sankcioniran i zbog nepoštivanja zabrane organiziranja privatnog okupljanja.

Policija je o svemu obavijestila i Državni inspektorat, koji je poduzeo daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2023 19:28