StoryEditor

‘Peglao’ ukradenu karticu i - nikome ništa

Piše PSD.
24. veljače 2011. - 00:33

Poslovotkinja ‘dm-a’ Marisa Carić najprije je početkom prosinca 2010. bila pogođena krađom njezina novčanika iz starogradske filijale br. 123, kada su joj otuđeni novac (nešto više od 200 kuna), četiri bankovne kartice i drugi dokumenti. Spretni kradljivac istog dana je najprije na otoku Hvaru uspio čak pet puta ‘ispeglati’ njezinu ‘American’ karticu plaćajući pojedinačne iznose od 6,75 do 427,56 kuna, čime joj je pričinio materijalnu štetu u iznosu od 1110,47 kuna.

Neposredno po dolasku u Split u ‘Tehnomaxu’ je također pokušao platiti perilicu rublja vrijednu oko 4000 kuna, međutim, pri autorizaciji je utvrđeno da je ukradena, pa je stoga zadržan do dolaska splitskih plavaca.

– Policija je za krađu osumnjičila B.S., u to vrijeme ‘Trastova’ trgovačkog putnika, koji je spomenutog dana dopremio robu u našu filijalu. Zatim mi je prije nekoliko dana od Općinskog državnog odvjetništva stigla obavijest da je protiv osumnjičenika pred Općinskim sudom u Splitu podnijet optužni prijedlog, a onda sam kao žrtva kaznenog djela doživjela pravi šok, jer je od ODO-a stiglo novo Rješenje kojim je protiv Stankovića odbačena kaznena prijava – kazuje Marisa Carić.

U obrazloženju stoji da su za takvu odluku presudne okolnosti što prilikom plaćanja i potpisivanja slipova svaki pojedini račun nije prelazio vrijednost od 1000 kuna, a da se ti novčani iznosi ne mogu zbrajati. Drugim riječima, kradljivci bankovne kartice slobodno mogu ‘peglati’ do navedenog iznosa. Stoga je uistinu razočarana zakonodavstvom koje ne vodi računa o žrtvama. Upućena je na privatnu tužbu, pa bi nakon svega trebala platiti odvjetnika.

M. CRNČEVIĆ

Izdvojeno

31. svibanj 2020 05:13