StoryEditor
Crna kronikazavršen očevid

Paljevina u Solinu: požar na automobilu bivšeg policijskog inspektora je podmetnut!; To je već treće vozilo u tjedan dana koje je namjerno zapaljeno na širem splitskom području

29. listopada 2019. - 13:44
izgoreni_automobil1-291019hhh

Požar na Peugeotu 2008, vlasništvo bivšeg policajca, koji je izbio jutros oko 4.30 sati u Solinu je podmetnut. To je treće vozilo u tjedan dana koje je potpaljeno na širem splitskom području u noćni satima: BMW, Golf i Peugeot. Na svima je izgorio prednji dio kao što se može i vidjeti na fotografijama s mjesta događaja.

Plamen na Peugeotu su u najkraćem roku ugasili vatrogasci te je u utorak ujutro Služba za očevide i kriminalističku tehniku PU splitsko-dalmatinske došla na mjesto događaja. Proveden je očevid i obavljeni su razgovori s 67-godišnjim vlasnikom vozila i susjedima. Vozilo je vlasništvo bivšeg policajca koji je otišao u mirovinu prije više od 20 godina.

Kako saznajemo, radio je kao kriminalistički inspektor u jednoj od splitskih policijskih postaja. Prema neslužbenim informacijama, vozilo je koristio samo on.

Doznajemo: Peugeot koji je noćas izgorio u Solinu u vlasništvu je bivšeg policajca

Opet gorjelo vozilo u Solinu, noćas požar izbio na Peugeotu​

Prošli tjedan je u Splitu zapaljen BMW na Mejašima, vlasništvo P. M. (31), a tijekom vikenda Golf sedmica (na slici ispod) vlasništvo B. R. (38), koja je i prije tri mjeseca bila žrtva napada na području Solina.

Vlasnica BMW-a je davno prije bila u vezi sa Antom Prnjakom (34) iz Kljaka kojeg je prošlo ljeto na TTS-u hicima iz automatske puške ubio Liridon Berisha (27). Kao razlog smaknuća su se spominjali poslovi s kokainom i iznudama. Bivša djevojka je bila Anti Prnjaku na sahrani, ali je u međuvremenu stupila u novu vezu tako da se paljevina njenog vozila ne povezuje sa sada pokojnim profesionalnim vojnikom.

Na Mejašima zapaljen BMW bivšoj djevojci ubijenog dilera i bivšeg vojnika Ante Prnjaka; Je li riječ o nerazriješenim poslovima ili upozorenju pred početak suđenja Berishi?

U Splitu zapaljen automobil žene koja je brutalno pretučena ovog ljeta, na tlu nađena i teleskopska palica: 'Čula se jaka detonacija, vidio sam kako gori...'

Vlasnica Golfa B. R. je tri i pol godine bila u izvanbračno vezi s Igorom Dokićem (44), Solinjaninom osuđivanim i prijavljivanim za brojna kaznena djela zlouporabe droga i s elementima nasilja. Prekinuli su u veljači ove godine, da bi ona već u srpnju bila brutalno pretučena. Prošlog vikenda su joj zapalili automobil. Njen bivši partner je u međuvremenu nakojn izlaska iz istražnog zatvora otišao van Hrvatske.

Otkrivamo pozadinu 'splitske scene': lome se kosti, propucavaju, pale i otimaju automobili ženama, a požar u Vinkovačkoj samo je zadnji u nizu brutalnih obračuna

Splitske ulice prepuštene kriminalcima: neobjašnjivi policijski propusti u rješavanju brutalnog napada na 38-godišnjakinju omogućili njezinim progoniteljima da opet 'udare'?!​

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 23:54