StoryEditor
Crna kronikaSVE PRIZNAO

Ovo je totalno ludilo: pijan vozio kamionom kroz Kaštela, odbio se zaustaviti policiji. Kad su ga uhvatili, nije imao ni osobnu ni vozačku, ‘opalili‘ su mu astronomsku kaznu

1. studenog 2021. - 11:44

Novčanu kaznu od čak 33.300 tisuće kuna "odrezao" je sudac Općinskog prekršajnog suda, Stalne službe u Kaštel Sućurcu 27-godišnjem I.M. iz Kaštel Starog i to zbog više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Presuda je nepravomoćna, a njega je policija pokušala zaustaviti 21. rujna ove godine nešto prije 20 sati na području grada Kaštela kada je vozio teretni automobil marke Opel kolnikom ulice Bana Jelačića u Kaštel Starom.

Prvo se nije zaustavio na znak policajca koji je imao svjetleću pločicu "Stop policija“ i za to je kažnjen s tri tisuće kuna. Potom je, a nakon što je ipak zaustavljen, utvrđeno da nema osobnu iskaznicu za što je dobio kaznu od 300 kuna.

image
Kad su ga alkotestirali utvrđeno je da ima u krvi 1,51 promila alkohola u krvi
SHUTTERSTOCK

Kad su ga alkotestirali utvrđeno je da ima u krvi 1,51 promila alkohola u krvi, da je vozio kamion iako je imao važeću mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom „"B“ kategorije i to od 17.prosinca 2020. do 17.prosinca 2021., godine te što je vozio bez da je imao položen vozački ispit. Za svaki od tih prekršaja kažnjen je s po 10 tisuća kuna.

Budući da je bio uhićen te večeri u 20.30 sati i zadržan do idućeg dana u 12.20 sati, računa mu se da je proveo dva dana u zatvoru te mu se kazna umanjuje za 600 kuna.

U presudi se navodi da je okrivljeni 27-godišnjak na sudu sve priznao i rekao da mu je žao i da se kaje zbog svega. No, obzirom da se navodi da je nezaposlen i lošeg imovnog stanja logično je pitanje kako će platiti ovu astronomsku kaznu ako ona postane pravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2022 15:38