StoryEditorOCM
Crna kronikapijan divljao

Ovo je čovjek koji je gazio bicikliste u Vojniću: nije prijavljen za zločin iz mržnje, ali prijeti mu 10 godina zatvora

Piše Mario Pušić/JL
1. srpnja 2024. - 14:39
Oko 14,30 sati osumnjičeni za gaženje ljudi u Vojnicu priveden je na ispitivanje u Županijski sud u KarlovcuRobert Fajt/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je danas u ranim jutarnjim satima ispitalo 44-godišnjeg muškarca kojega je policija kazneno prijavila zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, piše Jutarnji list.

Terete ga da je u subotu oko 14 sati divljom vožnjom namjerno krenuo prema terasi ugostiteljskog objekta u Vojniću na kojoj su odmarali biciklisti te je tom prilikom udario i teško ozlijedio biciklistkinju Kristinu Cerin. Ona je helikopterom prebačena u KBC Dubravu gdje je ustanovljena fraktura bedrene kosti.

Užas kod Vojnića! Pijani vozač namjerno se autom zabio u bicikliste, ozlijeđena žena; Spominjao Hrvate i ustaše

Nakon ispitivanja je karlovačko tužiteljstvo od suca istrage Županijskog suda u Karlovcu zatražilo istražni zatvor za osumnjičenika, i to po osnovi opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

image
Robert Fajt/Cropix

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak 29. lipnja 2024., na parkiralištu ugostiteljskog objekta na području općine Vojnić, pod utjecajem alkohola (2,76 g/kg alkohola u organizmu) osobnim vozilom krenuo vožnjom unatrag po parkiralištu i prednjim dijelom vozila udario u drvenu konstrukciju terase ugostiteljskog objekta na kojoj je bilo više osoba. Osnovano se sumnja da se vožnjom unatrag udaljio od terase, a zatim je vožnjom naprijed prednjim dijelom vozila udario u drvenu konstrukciju terase pri čemu je jedna osoba zadobila tešku tjelesnu ozljedu (prijelom bedrene kosti) nakon čega je vozilom udario u parkirane bicikle i vukao ih po parkiralištu te se potom vozilom udaljio s mjesta događaja - opisali su tijek događaja u ODO-u Karlovac.

image
Robert Fajt/Cropix

Podsjetimo, biciklijadu su organizirali veterani karlovačke 110 brigade slaveći obljetnicu postrojbe, a pridružili su im se i rekreativci iz udruge "Pedala laganini". Na okrijepi u kafiću u Vojniću ih je bilo oko 30. Jedan od njih, Robert Mikan nam je izjavio kako je osumnjičeni negodovao riječima "kockice, Hrvati, ustaše", no kako stvari stoje, osumnjičeni (još) nije prijavljen za zločin iz mržnje, no vidjet ćemo kakve će rezultate dalje dati istraga jer "ovo državno odvjetništvo će u okviru svoje nadležnosti poduzeti tijekom daljnjeg postupka zakonom predviđene radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja".

Ako bude pravomoćno osuđen, prijetio mu zatvorska kazna u trajanju od jedne do 10 godina zatvora.

image
Robert Fajt/Cropix
image
Robert Fajt/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 14:54