StoryEditor
Crna kronikasrami li se itko?

Ovako su divljaci u Sinju 'proslavili' Oluju: u pekari napravili totalni nered, bacali su hranu, prolijevali pića, mazali zastavu...; Policija uhitila petoricu

7. kolovoza 2019. - 13:33

Uz status “Situacija u Sinju se “popravlja” iz dana u dan” na Facebooku je objavljen video snimak skupine lokalnih mladića koji kradu i divljaju po pekari na ulazu u mjesto. Splitska policija je u međuvremenu uhitila pet osoba od kojih će svi biti prijavljeni prekršajno, a dvojica od njih i za kazneno djelo.

Ispod snimke objavljene na društvenoj mreži stoji opis:

“Na ulazu u Sinj, dečki iz Otoka, sami su ispod dali objašnjenje, otišli s humanitarnog koncerta po lepinje, vlasnik odbio dati pa mu ovo napravili. Njih sedmorica išli po lepinje dakle. Lipo odgojeni Otočani poznati kao najveći vjernici u cetinskoj krajini bacaju hranu i mažu zastavu gospodinu koji uredno radi svoj posao godinama. Ako možete javiti o ovome da se barem neki roditelj u dubini duše osramoti. Barem malo.”

Na samoj snimci se vidi skupina divljaka kako uzimaju hranu koju bacaju, razmazuju po staklenoj vitrini, cijede priloge iz tuba po podu i inventaru. Uzimaju pića iz frižidera i prolijevaju ih po pekari. Pisana riječ teško može vjerno opisati ponašanje te je najbolje pogledati snimke koji pokazuju stanje svijesti počinitelja. Kako su redom uništavali sve čega su se domogli tako su napravili i sa zastavom Hrvatske.

Iz PU splitsko-dalmatinske su nas informirali kako su nakon događaja zaprimili dojavu da je 05.kolovoza oko 23:30 sati u Gradu Sinju, u ulici Josipa Bana Jelačića u prodavaonici došlo do narušavanja javnog reda i mira više muških osoba. Odmah je započeto kriminalističko istraživanje.

Utvrdili smo identitet pet osoba nad kojima je provedeno i provest će se kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti uz optužne prijedloge privedeni na nadležni sud zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također u odnosu na dvije osobe provest ćemo kriminalističko istraživanje i zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povreda ugleda Republike Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. siječanj 2022 23:05