StoryEditor
Crna kronikavelika afera

Otkriveno u kojem su se restoranu nalazili Barišić i Petek, policija sve snimala

Piše Marin Dešković/JL
19. rujna 2020. - 11:39
Damjan Tadić/Cropix

Krešo Petek je, kako bi dobio unosne poslove od velikogoričkih javnih poduzeća, imao intenzivne kontakte s gradonačelnikom Draženom Barišićem i sa šefom VG Vodoopskrbe Tomislavom Jelisavcem, piše jutarnji.hr.

Snimljen je niz telefonskih razgovora, posebice onih u kojima Petek izvještava suradnike i poslovne partnere kako je sa spomenutim dvojcem “pregovarao” o detaljima uvjeta i tijeku natječaja.

S Barišićem i Jelisavcem Petek se često i osobno sastajao, i to najčešće u restoranu Mon Ami u Velikoj Gorici.

Policija je sve te sastanke nadzirala tako da je “popratila” njihove dolaske i odlaske, pri čemu je Petek u više navrata izlazio s određenim dobivenim materijalima, a znao ih je dobiti i na USB sticku kako bi naknadno izvještavao suradnike i slao im materijale jumbo-mailovima.

Među ostalim, istražitelji su snimili razgovor koji je prethodio Petekovu i Barišićevu druženju u Mon Amiju 10. prosinca lani, a Petek je razgovarao s Tomislavom Mastenom, potpredsjednikom Odbora HDZ-a Zagrebačke županije.

“Idem sad kod Dražena u VG, a on baš ne voli da mu kasnim”, kaže Petek.

U razgovoru se Masten i Petek dogovaraju da i Masten dođe u Mon Ami.

“Doći ću ja kad vi završite poslovni dio”, kaže Masten, na što mu Petek odgovara: “Mi ćemo to riješiti za 15 minuta, nemamo mi nikaj ekstra... ali budućnost je pred nama”, kaže Petek.

U veljači ove godine snimljen je i razgovor između Peteka i njegove konzultantice Mirjane Prodan, koja je prema optužbama sudjelovala u namještanju natječaja za projekte u Velikoj Gorici. “

Tender je trebao danas biti vani, ali sam ga ja zaustavil”, kaže Petek. U veljači je snimljen i razgovor iz kojega je vidljivo da je umjesto Jelisavcu Petek slao poruke krivoj osobi na mobitel te joj predložio ručak u Mon Amiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. listopad 2020 20:19