StoryEditorOCM
Crna kronikanovi detalji

Otkriveno kada su ubojice premjestile Dankino tijelo s deponija; Načelnica policije: ‘Prevrnuli smo svaki kamen...‘

Piše L.G/JL
5. travnja 2024. - 20:56

Načelnica policije Bojana Otović Pjanović u intervjuu za "Blic TV" govorila je o potrazi za tijelom ubijene Danke Ilić te otkrila kako je tekla istraga i uhićenje ubojica Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića, koji su priznali da su prvo službenim autom JKP Vodovoda udarili dvogodišnju djevojčicu, a zatim njezino tijelo bacili na zasad nepoznatu lokaciju.

Otović Pjanović kaže kako se nada pozitivnom ishodu u potrazi za tijelom djevojčice. Ističe kako je u razgovoru s majkom saznala da je ubijena Danka imala naviku "trčati naokolo", što je policiju navelo na zaključak da se najvjerojatnije radi o nesretnom slučaju piše Jutarnji list. 

- Kao što je ministar u četvrtak objasnio na konferenciji za novinare, djevojčica je bila na mjestu događaja, točnije na ulici kraj dvorišta na kojem se nalazila s majkom u razdoblju od 13:45 do 13:52 sati. Curica je tad i zapažena. Osumnjičeni su u 13:50 svojim vozilom, službenim automobilom Vodovoda gdje su i zaposleni, bili parkirani ispred ulaska na to dvorište i zadržali su se neke dvije i pol minute. Kako nam je rekla majka, djevojčica je imala naviku trčati naokolo pa smo imali ideju da se može raditi o nesretnom slučaju. Analizirajući vrijeme kad je dijete zapazila žena koja se nalazila u kući do parcele, smatrali smo da su se osumnjičeni zaustavili, krenuli u rikverc ili nastavili kretanje pa da se desilo ono što su u svojim iskazima i priznali - da su udarili dijete vozilom i stavili je na zadnje sjedalo.

Otkrili su ih GPS uređaj i snimke

- Ono što je za nas bilo indikativno je podatak da su se oni, prema GPS uređaju i po snimkama kamera koje smo uzeli, zadržali na toj relaciji. To nam je izazvalo sumnju i zato smo usmjerili istragu ka njima. Čitali ste ono što je načelnik objasnio, da je dijete bilo živo... Ne mogu shvatiti taj monstruozan čin da netko uopće može učiniti tako nešto - izjavila je Otović Pjanović pa dodala kako se istraga kretala u više pravaca.

image
Cropix/Cropix

- Janković i Dragijević su se zadržavali na tom deponiju Starobanjskog puta. To je, inače, umjetni deponij. Starobanjski put slabo je prohodan i tu bi otprilike, tko god bi prošao, bacio nešto što nije uspio odbaciti na mjesto gdje treba. Taj deponij pretraživan je dva puta. Tu je bila Gradska čistoća. Doslovno se izvrnuo svaki kamen, svaki paket, sve što je bilo na tom mjestu. Nije pretraženo samo mjesto gdje je odstranjeno smeće - rekla je načelnica policije.

- Kad pronađemo tijelo, tek nakon obdukcije moći ćemo izaći s nekim detaljnim informacijama, ali dovoljna vam je činjenica da je Više javno tužiteljstvo u Zaječaru kvalificiralo ovo djelo kao teško ubojstvo u sudioništvu. Mislim da vam to dovoljno govori - kaže Otović Pjanović za "Blic TV".

O snimci iz Beča

- Mi smo u subotu radili i poligrafski testirali ovu dvojicu osumnjičenih. Onda nam se navečer pojavljuje snimka, ali druga ekipa nastavlja raditi na provjeri ove dvije osobe, ali i mnogih drugih. Kao što je rekao ministar Gašić, mi smo imali 42.000 komunikacija, brojeva... Trebalo je napraviti eliminaciju osoba koje žive u naselju Banjsko polje ili neposrednoj blizini. To je zbilja ozbiljan posao. Trebalo je ući u 200 obiteljskih kuća, pregledati snimke svih kamera iz svih pravaca...

image
Ranko Suvar/Cropix

Bilo je osuda ovih dana, jesu li te fotografije, točnije snimka, trebali uopće dospjeti u javnost. Naravno da ni tu odluku Ministarstvo unutarnjih poslova nije donijelo ishitreno. Mene politika zaista ne zanima, ali ne mogu da ne spomenem, iako će me zbog ovoga kritizirati, da je predsjednik do pola pet ujutro bio s nama na telefonskoj vezi.

Janković i Dragijević bili su osumnjičeni i onog trenutka kad se pojavila snimka, taj isti dan pretraživao se deponij, kao i sljedeći dan, ali su i dalje, kao što ste vidjeli preko Interpola, rađene provjere, raspisana je žuta tjeralica za djevojčicom sa svim onim specifičnim obilježjima koje je imala na tijelu preko kojih bi se moglo pouzdano utvrditi da se radi o Danki.

Točno je da su se osumnjičeni 28. ožujka vratili na taj isti deponij i tijelo su, kako i oni sami navode, premjestili na neko drugo mjesto. Oni prebacuju odgovornost jedan na drugog. Vidjet ćemo što će se dalje dogoditi, ali nadamo se zaista da će mala Danka pronaći svoj mir - zaključila je načelnica policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:33