StoryEditorOCM
Crna kronikaprivedeno 13 osoba

Otkriveni detalji razbijenog lanca prostitucije: pet je Zadranki, najmlađa ima 22, a najstarija 54 godine

20. kolovoza 2016. - 12:12

Zadarska je kriminalistička policija završila opsežnu istragu o organiziranoj prostituciji koja se u tri protekla mjeseca odvijala u Zadru i na širem zadarskom području. Na kraju je privedeno čak 13 osoba, među kojima je sedam prostitutki, od kojih najmlađa ima 22, a najstarija 54 godine.

Jedina kaznena prijava u ovom je slučaju podnesena protiv A.B., i to zbog organizacije pružanja seksualnih usluga, za što je pronašla i angažirala šest djevojaka koje su svoje "usluge" u najvećem broju slučajeva pružale na jahtama, a korišteni su i neki iznajmljeni stanovi u Zadru. Po neslužbenim informacijama, A.B. je 30-godišnjakinja porijeklom iz zadarskog zaleđa, a u Zadru se posljednjih godina kao vlasnica kafića ili konobarica bavila ugostiteljstvom.

Zbog "pružanja seksualnih usluga za više korisnika" prekršajno je prijavljeno šest djevojaka, koje su svoje usluge muškarcima naplaćivale od 200 do 500 eura, ovisno o onome što se tražilo, a policija je evidentirala da su to uradile najmanje 15 puta u protekla tri mjeseca. Protiv korisnika njihovih usluga policija nije poduzimala nikakve radnje.

Prodaja droge

Zajedno s A.B., cijelu su priču organizirala trojica muškaraca, među kojima je jedan iz Zadra, jedan iz Biograda, a treći je sa šireg zadarskog područja. Riječ je o D.J., rođenom 1967. godine, S.L. (1981.) i E.R. (1986.), a neki od njih otprije su poznati zadarskim kriminalistima. Sada su, zbog sudjelovanja u organiziranoj prostituciji, zaradili prekršajnu prijavu.

Za pružanje usluga angažirano je pet djevojaka sa zadarskog i jedna sa zagrebačkog područja: N.P. (1994.), N.M.V. (1988.), A.I. (1976.), M.P. (1962.), B.B. (1973.) i I.Č. (1987.).

Na rubu ove priče o prostituciji, policija je otkrila i posredovanje u prodaji droge vrijedne nekoliko tisuća kuna korisniku usluga, za što su osumnjičeni 49-godišnji D.J., 29-godišnja I.Č. i jedan 38-godišnjak. Oni su u najmanje jednom slučaju korisnicima usluga zadarskih prostitutku omogućili i "dodatnu uslugu" nabavom droge, a policija je navodno pronašla nekoliko grama kokaina.

Osim svega toga, organizatorica ovog lanca prostitucije A.B. osumnjičena je, zajedno s jednim 36-godišnjakom, da je 38-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine pomogla u ilegalnom prelasku državne granice te da su mu omogućili boravak i rad na zadarskom području.


CJENIK

200 do 500 eura bio je cjenik seksualnih usluga u zavisnosti od prohtjeva klijenata

15 puta su djevojke imale seksualne kontakte u protekla tri mjesaca

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. veljača 2023 11:12