StoryEditor
Crna kronikaprisilno slijetanje

Otkriven najvjerojatniji uzrok nesreće kod Zlarina, pilot je najgori scenarij izbjegao vrlo zahtjevnim manevrom

Piše JL
3. srpnja 2018. - 16:28

NOVO - Muškarac i žena ozlijeđeni prilikom prisilnog slijetanja helikoptera na Zlarinu pušteni su iz bolnice, javila je šibenska policija.

- 59-godišnjak i 47-godišnjakinja iz helikoptera zadobili su lakše tjelesne ozlijede i pušteni su iz OB Šibenik - izvijestili su iz PU šibensko-kninske.

RANIJE - Kod otoka Zlarina u uvali Oštrica zbog kvara je danas prisilno sletio helikopter, a tijekom poslijepodneva Jutarnji list doznao je nove informacije o drami koja se događala tijekom jutra iznad ovog otoka.

Kako doznaje Jutarnji, razlog kvara najvjerojatnije je ulijetanje ptice u motor helikoptera, radi čega je pilot Zoran Matić bio prinuđen spustiti letjelicu.

Riječ je o vrlo iskusnom pilotu koji je helikopter spustio autorotacijom, inače vrlo zahtjevnim manevrom.

Drama u zraku iznad Zlarina: helikopteru otkazao motor i prisilno sletio, otočić prepun dijelova oštećene letjelice; Pogledajte prve fotografije s mjesta nesreće

U helikopteru tipa Alouette registracijske oznake 9A-HAT su se nalazile još dvije osobe, a liječničku pomoć zbog lakših ozljeda nakon slijetanja potražili su sam pilot i jedan od putnika.

Pilot helikoptera Zoran Matić inače je i vlasnik tvrtke Eudora Let koja je vlasnik letjelice. Firma je registrirana za izvanredni zračni prijevoz i ima sjedište u Vodicama.

Podsjećamo, helikopter je ranije danas prisilno spušten u uvali Oštrica na otoku Zlarinu. Prema izjavama očevidaca, letjelica je iznad otoka počela gubiti visinu, nakon čega se survala, a pilot je uspio aterirati na ledinu. Dijelovi helikoptera, tvrde, mogu se pronaći po cijelom otočiću, piše Jutarnji.

#HELIKOPTER#ZLARIN#NESREĆA HELIKOPTERA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 05:54