Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

StoryEditor
Crna kronika'pao' u biskom

Otkrivamo detalje uhićenja švercera cigareta: krenuo je iz Dubrovnika, a šteke su bile namijenjene zagrebačkom tržištu; Vrijednost zaplijenjene pošiljke prelazi stotinu tisuća kuna

Piše Marko Didić
16. ožujka 2019. - 13:06

Policijski službenici granične policije su u petak 15. ožujka, oko 3 sata poslije ponoći, na autocesti A1 u mjestu Bisko (kod naplatnih kućica) zaustavili osobno vozilo peugeot dubrovačkih reg. oznaka za čijim se upravljačem, kako je provjerom utvrđeno, nalazio 46-godišnjak. Tom prilikom je u vozilu pronađeno ukupno 600 šteka cigareta, bez nadzornih markica Ministarstva financija RH.

Švercer 'pao' u tri ujutro: policija ga na Dalmatini ulovila sa 600 šteka cigareta, niti jedna nema markicu Ministarstva financija

Zaplijenjeno je četristo pedeset šteka cigareta Sunny i 150 šteka cigareta Corset, a ukupna vrijednost na tržištu zaplijenjene pošiljke prelazi stotinu tisuća kuna.

Vozač je sa cigarete krenuo iz Dubrovnika za Zagreb gdje ih je namjeravao preprodati. Odakle su cigarete ušle u RH (da li iz Crne Gore, Albanije) policija još ne zna, ali je 46-godišnjaka prijavila za ono što zna, a to je da vozač nije prelazio granicu RH na putu do uhićenja jer da je bio bi prijavljen i za izbjegavanje carinskog nadzora.

Ovako je uhićen i priveden u službene prostorije, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine.
 

#šVERCER CIGARETA# ZAPLIJENA CIGARETA

Izdvojeno